22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNiciun refugiat din Ucraina nu s-a cazat în adăpostul de 4 stele al primăriei

Niciun refugiat din Ucraina nu s-a cazat în adăpostul de 4 stele al primăriei

Numărul refugiaților din Ucraina care au ajuns în județul Gorj a trecut de 60 de persoane. Este vorba în principal de mame care au venit alături de copii acestora. Mai sunt și câțiva bărbați. Potrivit lui Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, toți refugiații din Ucraina care au ajuns în momentul de față în județ locuiesc la prieteni sau la rude pe care le au la Târgu Jiu sau în alte localități.

Niciun refugiat nu a ales să stea în adăpostul ales de autorități și ISU Gorj pentru cazarea celor care vin din Ucraina. Este vorba de Hotelul de 4 stele de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Aici sunt 36 de camere. Hotelul a fost folosit și în perioada pandemiei de către persoanele carantinate. În prezent unitatea de cazare se află la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Gorj, deși este deținută de Primăria Târgu Jiu.

Au venit la persoane pe care le cunoșteau

Florin Chisim a precizat că refugiații s-au cazat la persoane pe care le cunoșteau, unii de mulți ani. Așadar nu sunt probleme de vreo natură. Autoritățile sunt însă pregătite să intervină dacă va fi cazul. Au existat și cazuri de ucraineni care după câteva zile de ședere în Gorj au plecat mai departe în alte state.

„Refugiații care au ajuns în județul Gorj până în prezent nu au dorit să se cazeze în adăpostul desemnat la nivelul județului. Este vorba de hotelul de la Stadionul Municipal. Aici sunt 36 de camere unde pot să stea fără probleme și persoane singure și familii. Avem și o listă cu alte adăposturi care vor putea să fie utilizate în cazul în care va fi nevoie și va fi un număr mare de solicitări pentru locurile din centrele stabilite de autorități. Deocamdată, nu este cazul pentru că locuiesc în principal la persoane private pe care le cunoșteau înainte de izbucnirea războiului. Au venit la persoane pe care le știau deja și nu sunt probleme”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS