3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCriză de personal la Secția Cardiologie a SJU Târgu Jiu

Criză de personal la Secția Cardiologie a SJU Târgu Jiu

Este criză acută de personal la Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Acest lucru afectează direct și activitatea cabinetului din Ambulatoriul unității medicale.

Astfel, s-a ajuns la programări peste 4 sau 6 luni de zile. Situația este de la începutul anului și este legată și de faptul că unul dintre medicii specialiști a decis să se pensioneze. În momentul de față se caută soluții pentru transferul unui medic specialist de la o unitate medicală de pe raza județului Gorj. S-a încercat angajarea unui medic prin concurs, însă au lipsit candidații. Medicii cardiologi sunt căutați în toată țara, având în vedere creșterea numărului de afecțiuni cardiovasculare la nivel național în ultimii ani.

Numai de la începutului anului și până în momentul de față pe la cabinetul de specialitate din Ambulatoriu au trecut peste 1.400 de persoane. Și la Secția Cardiologie numărul internărilor se apropie de 200 în primele trei luni ale anului.

Se reduce numărul de paturi de la ATI COVID

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vor fi în curând mai puține paturi pentru pacienții cu coronavirus. În acest sens administrația unității medicale va trimite o solicitare Direcției de Sănătate Publică Gorj în vederea reducerii numărului de paturi la Secția Boli Infecțioase, ATI COVID și ATI suspecți COVID.

Astfel, de la 80 de paturi avizate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la Secția Boli Infecțioase se va ajunge la 35. De asemenea, propunerea este de reducere a numărului de paturi la Compartimentul ATI COVID de la 19 la 6. Acum sunt internați doar 4 pacienți cu probleme grave de sănătate din cauza COVID. Va fi redus semnificativ și numărul de paturi de la ATI suspecți COVID și se va reveni treptat la normal în secțiile afectate în perioada pandemiei. De asemenea, Centrul de evaluare COVID va trece în subordinea Secției Boli Infecțioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS