16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: 10 milioane de euro va costa parcarea din Popa Șapcă

Târgu Jiu: 10 milioane de euro va costa parcarea din Popa Șapcă

Autoritățile din Târgu Jiu au realizat o primă evaluare a costurilor parcării subterane din strada Popa Șapcă, zona statuii generalului Gheorghe Magheru. Proiectul este realizat de arhitectul Dorin Ștefan, dedicat reabilitării și punerii în valoare a Axei „Calea Eroilor” în zona Popa Șapcă, fostul părculeț „Gheorghe Magheru”. În proiecte este prevăzută realizarea unei parcări subterane de 500 de locuri.

Zona de deasupra ar urma să fie una exclusiv de promenadă și amenajată în mod corespunzător. Realizarea lucrărilor pentru noua parcare subterană ar presupune un efort bugetar de peste 10 milioane de euro. Suma respectivă nu este disponibilă la nivel local și vor fi identificate fonduri europene sau de la bugetul central prin programele naționale de investiții.

Circulația se va face prin pasaj

Parcarea va fi prevăzută inclusiv cu un pasaj subteran care va face legătura cu strada din zona de nord, astfel încât să se poată circula fără probleme. Sunt abia în derulare lucrările în cadrul primei etape de reabilitare și punere în valoare a Căii Eroilor. Strada respectivă face legătura între Parcul Central și Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. În cele două parcuri se află operele brâncușiene: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului, respectiv Coloana Fără Sfârșit.

Au început de doi ani lucrările la primul tronson din Calea Eroilor. Este vorba de strada cuprinsă între Biblioteca Județeană și Biserica „Sfinții Apostoli”. Lucrările sunt însă cu mult întârziate, însă trebuie să fie gata până în vară. A fost înlocuit sistemul de canalizare și trebuie să fie montată piatra cubică. Abia după ce va fi gata acest tronson vor putea începe lucrări la celelalte segmente din proiect, inclusiv la parcarea din zona Popa Șapcă – Gheorghe Magheru. Pentru aceasta va fi depus un proiect pentru finanțare inclusiv din programul „Anghel Saligny”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS