16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAparegio Gorj anunță debranșări după încheierea stării de alertă

Aparegio Gorj anunță debranșări după încheierea stării de alertă

Operatorul de servicii de apă și canal din județul Gorj va relua programul de debranșări pentru neplata facturilor.

Aparegio Gorj informează toți utilizatorii operatorului (persoane fizice si persoane juridice) să achite restanțele la apă și apă uzată în cel mai scurt timp. Având în vedere faptul, că starea de alertă nu a mai fost prelungită, în perioada imediat următoare echipele societății vor efectua debranșări. Plata facturilor se poate efectua la casieriile operatorului sau prin metodele de plată disponibile în momentul de față pe piață. În ultimii doi ani, operatorul regional de apă și canal a încetat să mai efectueze debranșări de la rețeaua de apă, cu toate că există asociații de proprietari sau abonați individuali care au restanțe însemnate la utilități. După încetarea stării de alertă nu se va trece imediat la programul de debranșare.

Câteva zile răgaz pentru plata restanțelor

Aparegio Gorj le mai lăsă un răgaz de câteva zile abonaților pentru plata facturilor restante. Astfel, nu se va trece direct la debranșări, din data de 9 martie. Atunci încetează starea de alertă, iar furnizorii de utilități nu mai sunt obligați să presteze servicii în orice condiții. Este deja pus la punct un program de debranșări, pe cartiere și abonați, în funcție de nivelul și vechimea debitelor.

Aparegio Gorj asigură servicii de apă și canal pentru mai mult de jumătate dintre locuitorii din județ. Cele mai mari restanțe se înregistrează în municipiul Târgu Jiu. Cel mai probabil de săptămâna viitoare, aici se va apela și la serviciile Poliției Locale, în momentul în care va fi demarat procesul de debranșate pentru neplată. În trecut au fost unele probleme, din cauza beneficiarilor recalcitranți, nemulțumiți că au rămas fără apă potabilă și menajeră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS