27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeficit de personal la serviciul rutier al Poliției Locale

Deficit de personal la serviciul rutier al Poliției Locale

Este deficit de personal la Poliția Locală Târgu Jiu. Instituția a fost reorganizată înaintea pandemiei de coronavirus.

Astfel, 38 de salariați au devenit agenți de pază. Între aceștia se află și polițiști care activau la Serviciul Rutier. Unitatea respectivă are acum numai 16 angajați care își desfășoară activitatea pe străzile din municipiul Târgu Jiu și intervin la toate solicitările care au legătură cu traficul rutier. Serviciul Rutier al Poliției Locale Târgu Jiu a pierdut nu mai puțin de 9 angajați, iar cei rămași au preluat și activitatea celor plecați, după cum a precizat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

Acesta a spus că a discutat cu primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, despre necesitatea angajării de polițiști locali pentru Serviciul Rutier. Băluță a precizat că este nevoie de efective suplimentare, având în vedere creșterea exponențială a numărului de autovehicule la 40.000 în municipiu, dar și începerea activității în curând a Serviciului Ridicări Auto.

Viitorul sediul al Poliției Locale, gata până anul viitor

Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, a mai declarat că este gata studiul de fezabilitate și proiectul pentru viitorul sediul al Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta va fi amenajat în fostul sediul al Petrom de la Iezureni.

Actualul sediul de la Piața Mică va fi pus la dispoziția municipalității. Nu este exclus să fie păstrat și un sediu secundar acolo. Lucrările de amenajare pentru noul sediul vor fi gata până la finalul anului 2023, după cum a precizat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu. Instituția are sediul într-un bloc vechi și are 140 de salariați. Este vorba de o clădire de garsoniere care a fost amenajată în trecut să găzduiască personalul TESA al Poliției Locale, dar și pe polițiștii locali care vin zi de zi la serviciu și au nevoie de un sediu unde să își desfășoare activitatea atunci când nu sunt pe teren.

În momentul de față, nu mai puțin de 50 de salariați ai Poliției Locale Târgu Jiu efectuează doar servicii de pază la instituțiile primăriei. Practic, o mare parte a efectivelor sunt ocupate exclusiv cu asigurarea de servicii de pază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS