12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Jumătate dintre concesionari au preferat locurile de parcare de trei ori mai scumpe

Târgu Jiu: Jumătate dintre concesionari au preferat locurile de parcare de trei ori mai scumpe

Jumătate dintre concesionarii de locuri de parcare din Târgu Jiu au preferat tariful de trei ori mai scump. Sunt locurile disponibile în parcările de reședință de pe raza municipiului Târgu Jiu. Acestea se află în mare parte în cartierele din oraș, dar sunt disponibile și pe anumite străzi aglomerate. Din acest an, tarifele pentru locurile de parcare în parcări de reședință au fost modificate.

Astfel, sunt disponibile două tipuri de taxe în funcție de disponibilitatea locului. Un loc de parcare poate fi concesionat contra unei taxe de 120 de lei pe an. Acesta va fi disponibil pentru titular doar în intervalul orar 16.00 – 8.00. În rest, parcarea va putea fi utilizată de oricine, fără niciun fel de taxă. Al doilea tarif este de trei ori mai scump, respectiv 360 de lei pe an. Locul este însă rezervat titularului 24 de ore din 24. Nimeni nu va putea să ocupe un astfel de loc fără să riște să fie sancționat de către polițiștii locali.

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în ciuda prețului mai mare, jumătate dintre beneficiarii de locuri de parcare în parcările de reședință au preferat tariful de 360 de lei. Din 16.000 de locuri, aproape 8.000 sunt concesionate 24 de ore din 24, semn că cetățenii vor să dispună oricând de locul de parcare și să nu fie nevoiți să caute unul.

Vine și mașina de ridicării auto

Primarul din Târgu Jiu a mai declarat că vor mai fi amenajate 4.000 de locuri de parcare în parcările de reședință. În plus, s-au introdus și tarife diferențiate pe oră în parcările publice de pe raza orașului. Este un tarif de 2 lei ora în zona 2 și de 3 lei ora în zona 1, adică în centru.

Se încearcă descurajarea șoferilor să vină cu autovehiculele chiar până în centrul orașului, mai ales că acum au locuri disponibile în timpul zilei în parcările de reședință. Până în luna iunie vor fi realizate toate marcajele necesare în funcție de taxa plătită de concesionar. Marcel Romanescu a precizat că din luna martie va fi disponibilă la Târgu Jiu o autoutilitară performantă de ridicări auto. Aceasta va fi folosită de către Transloc. Mașinile parcate neregulamentar vor putea fi ridicate și transportate în parcul auto de la societatea de transport în comun. Amenda aplicată va fi de 1.000 de lei. Se va percepe și o taxă de 100 de lei pentru fiecare zi în care mașina ridicată va rămâne în parcarea Transloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS