24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDGASPC și SAJ nu găsesc medici să îi angajeze

DGASPC și SAJ nu găsesc medici să îi angajeze

Este criză de medici la două instituții din sănătate și domeniul asistenței sociale. De mai mult timp încearcă fără succes să încadreze medici pe posturi vacante.

Astfel, niciun candidat nu s-a înscris pentru postul de medic scos la concurs luna aceasta de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Gorj. Este vorba de un post vacant la Centrul de plasament destinat protecţiei rezidenţiale a copiilor cu dizabilităţi din cadrul Complexului de servicii comunitare pentru copilul cu handicap Târgu Jiu. Niciun medic nu dorește să lucreze la centrul respectiv. Concursul va fi reluat în speranța că vor apărea și candidați.

Probleme și la SAJ

Probleme și mai mari sunt la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj. La ultimul concurs organizat nu s-a prezentat niciun candidat. Abia s-a reușit încadrarea cu jumătate de normă a doi medici. Un alt post de medic a fost ocupat temporar de către un pensionar, pe perioada stării de alertă.

Cadrul medical respectiv urmează să plece de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, după perioada respectivă. În momentul de față sunt disponibile cel puțin 6 posturi de medic la Ambulanța Gorj. În primăvară va fi reluat concursul pentru ocuparea posturilor vacante. În ciuda salariilor mari, candidații ezită să se înscrie la concurs, având în vedere că este vorba de o activitate deosebit de grea și de teren. Cei mai mulți medici preferă să participe la concursurile organizate de spitalele din județ. Astfel, au existat ture la SAJ Gorj în care nu a fost programat vreun medic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS