13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Montarea de pavele pe Calea Eroilor a ajuns abia la 30%

Târgu Jiu: Montarea de pavele pe Calea Eroilor a ajuns abia la 30%

Calea Eroilor din Târgu Jiu îi așteaptă în vară pe experții UNESCO, deși lucrările de reabilitare sunt departe de a fi gata. În momentul de față încă se lucrează la partea de consolidări și de montare a pavelelor. Lucrările trebuie să fie finalizate până în luna iunie. Cu toate acestea, montarea pavelelor a ajuns la abia 30%, iar consolidarea la 80%, după cum a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata din vara anului trecut, însă firma care a câștigat contractul nu a făcut deloc treabă. Lucrările au fost subcontractate și au fost probleme financiare nelămurite între contractor și subcontractor. În cele din urmă, autoritățile locale au decis să prelungească în continuare contractul cu aceeași firmă, decât să îl anuleze și să organizeze o altă licitație. S-a lucrat cu viteaza melcului și mai sunt practic 3 luni de zile, timp în care constructorul trebuie să se apropie de final cu lucrările.

Avertisment de la prefect

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, nu este mulțumit de ritmul lucrărilor de la Calea Eroilor din Târgu Jiu. Se lucrează de doi ani de zile la canalizare și la amenajarea carosabilului, respectiv la aplicarea pavelelor. Autoritățile locale au decis să prelungească termenul de finalizare cu un an, însă lucrările continuă într-un ritm greoi. Prefectul de Gorj a precizat că în cazul în care nu va fi respectat nici termenul din luna iunie, atunci vor fi probleme legat de vizita Comisiei UNESCO.

O serie de specialiști sunt așteptați să vină în vară la Târgu Jiu pentru a monitoriza Ansamblul „Calea Eroilor”. Există un dosar de candidatură pentru ca operele brâncușiene de la Târgu Jiu să fie incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Calea Eroilor cuprinde și operele Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Coloana Fără Sfârșit, realizate de Constantin Brâncuși în perioada 1937 – 1938.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS