22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu a contestat la Ministerul Educației comasarea a 5 licee

Primăria Târgu Jiu a contestat la Ministerul Educației comasarea a 5 licee

Primăria Târgu Jiu a contestat proiectul de comasare a liceelor din municipiul Târgu Jiu.

Este vorba de o inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj care vizează comasarea din anul școlar 2022 – 2023 a cinci licee din municipiul Târgu Jiu.

Sunt cinci licee tehnologice:

  • Liceul Auto,
  • Colegiul tehnic „Ion Mincu”,
  • Colegiul tehnic „Henri Coandă”,
  • Liceul Energetic, Liceul numărul 2.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că a fost transmisă inclusiv o contestație scrisă la Ministerul Educației, acolo unde este depus proiectul de comasare. În plus, a fost aprobată prin Hotărâre de Consiliul Local și structura unităților de învățământ din Târgu Jiu în forma actuală a celor cinci licee. Cu toate acestea, edilul a precizat că a fost lăsată o portiță pentru a putea fi realizată o modificare.

Licee cu medii mici la Bacalaureat

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a propus comasarea liceelor care au înregistrat rezultate slabe la Examenul de Bacalaureat, au elevi puțini, dar și pentru a reduce numărul de contabili și secretare. În final din cele cinci licee vor rămâne numai două: Liceul numărul 1 și Liceul numărul 2.

Se intenționează ca în urma acestui proiect să se reducă și costurile cu întreținerea. „Ne opunem categoric acestui proiect care nu se face de pe azi pe mâine și care nu se pune în operă până când nu cunoaștem exact care va fi situația personalului care lucrează la unitățile de învățământ respective. Noi nu putem să fim de acord cu proiectul de comasare a liceelor pentru că nu știm care va fi evoluția sistemului de educație. Ne dorim să avem cât mai mulți elevi și educație de calitate și o bază materială bună. Sperăm să nu fie avizat acest proiect. Suntem pentru dezvoltarea învățământului, nu pentru restrângere”, a declarat Marcel Romanescu, edilul din municipiul Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS