12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRisc de avalanșă în Masivul Parâng

Risc de avalanșă în Masivul Parâng

Echipe de salvatori se vor afla în număr mai mare în week-end în zona montană Rânca. Salvamontiștii avertizează asupra riscului de avalanșă în Masivul Parâng.

Stațiunea va fi luată din nou cu asalt de către turiști. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție toate pârtiile de schi, sanie și snowboard. Zăpada este într-o cantitate suficientă atât pe pârtii, cât și în afara acestora. Va funcționa și Telescaunul de la Vârful Păpușa. În Rânca vor fi 4 echipe de salvatori gata să intervină în caz de nevoie. Va fi deschis și un cabinet medical care va furniza servicii medicale permanent.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și al Salvamont România, a declarat că în zona montană înaltă există riscul producerii de avalanșe, mai ales că temperaturile sunt în creștere. „Zona montană înaltă prezintă risc de avalanșă. Este vorba de zona de creastă, iar turiștii rămân de regulă în zona cabanelor. Trebuie să fie atenți, dacă pleacă în drumeții, să nu se aventureze în zone care pot pune probleme. Sunt toate pârtiile deschise și este sigur acolo să fie practicate sporturi de iarnă. Noi vom fi în Rânca și vom acorda asistență la nevoie. Stratul de zăpadă este de peste 50 de centimetri”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS