16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Dosarul în care managerul Aparegio este acuzat de delapidare, pe masa judecătorilor

Gorj: Dosarul în care managerul Aparegio este acuzat de delapidare, pe masa judecătorilor

Tribunalul Gorj a stabilit că poate începe judecata în dosarul de delapidare al managerului Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu.

Avocații directorului au contestat rechizitoriul de mai multe ori, însă săptămâna aceasta s-a stabilit că nu mai sunt probleme cu privire la trimiterea în judecată. Decizia poate fi însă contestată. În urmă cu un an directorul societăţii APAREGIO, operatorul de apă şi canalizare din judeţul Gorj, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru delapidare. Traian Pătrăşcoiu este acuzat că a aprobat efectuarea unor plăţi în mod ilegal pentru un apartament care figura cu destinația de birouri.

Conform rechizitoriului, acesta a dispus, prin semnarea ordinelor de plată, în mod nelegal, ca din conturile bancare ale societăţii Aparegio să se efectueze plăţi pentru mobilierul şi achitatea facturilor la utilităţi privind locuinţa din  Târgu Jiu în care locuia consilierul său personal, Ion Iliescu, prejudiciul fiind în această situaţie de peste 18.000 de lei.

Apartamentul avea destinaţia, prin contract, de „birouri“, dar a fost folosită ca locuinţă de către Ion Iliescu în perioada 2016-2019, după ce societatea a cheltuit 43.000 de lei în vederea modernizării. O factură ar fi conținut date nereale.

Din rechizitoriu

 „În cursul lunii februarie 2016, prin intermediul inculpatei G.A.C., a determinat-o pe inculpata P.R. să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului în ceea ce priveşte produsele livrate prin factura în valoare de 6.700 de lei, mai exact în locul produselor «pat, saltea, noptieră şi comodă» au fost menţionate «dulapuri şi casetiere», cunoscând faptul că factura emisă iniţial, cu acelaşi număr şi dată, nu putea fi achitată, deoarece conţinutul acesteia era în contradicţie cu obiectul contractului încheiat între Edilitara Public S.A. şi S.C. Aparegio S.A. Factura în valoare de 6.700 de lei, ce a fost emisă în mod fraudulos în cursul lunii februarie 2016, a fost întocmită nota de intrare şi constatare diferenţe şi a fost achitată prin ordin de plată“, se menționează în rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS