14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDepozitul de deșeuri de la Târgu Jiu nu va fi mutat

Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu nu va fi mutat

Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu nu va mai fi mutat. Este concluzia la care au ajuns autoritățile locale și județene.

Potrivit prefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, în fiecare județ trebuie să existe un depozit ecologic central pentru a exista un management controlat al deșeurilor. În discuțiile care au avut loc săptămâna aceasta între reprezentanții Prefecturii și cei ai Consiliului Județean Gorj s-a ajuns la concluzia că este nevoie să se facă investiții suplimentare pentru reciclarea deșeurilor. Prin urmare, gunoiul va fi mai bine compactat și foarte multe materale vor putea fi reutilizate. Au fost probleme majore cu privire la depozitul de gunoi de la Târgu Jiu Acesta a poluat olfactiv orașul. Firma Polaris a fost obligată să construiscă un sistem de captare și ardere a gazelor emanate de celulele în care sunt depuse deșeuri.

Localnicii nu vor să renunțe la mutarea depozitului

Problema este că localnicii din cartierul Slobozia, aflat cu unele case la câteva sute de metri de depozit nu vor să renunțe la ideea mutării depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu. Mirosul de la depozit se resimte și acum în zonă.

„Am discutat cu președintele Consiliului Județean Gorj și s-a ajuns la concluzia că mutarea depozitului nu poate fi realizată. Este o incompatibilitate cu legislația comunitară. Trebuie să existe un singur depozit. Putem să luăm însă anumite măsuri pentru a avea o colectare selectivă a gunoului și să mai existe platforme pentru prelucrarea deșeurilor. Dacă vor fi selectate mult mai bine plasticul, hârtia, sticla și metalul atunci va rămâne doar partea care se descompune. Problema este cu levigatul care rămâne de la gunoi și care este tratat și apare acel miros de la hidrogenul sulfurat. Este mirosul pe care îl resimte populația. Poate găsim o variantă să transportăm acel levigat în altă parte pentru a fi tratat să nu se mai simtă în Târgu Jiu acel miros puternic”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS