9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSindcatele din CEO cer să le fie prezentat Planul de restructurare

Sindcatele din CEO cer să le fie prezentat Planul de restructurare

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia (CEO) solicită oficial administrației Planul de restructurare și decarbonare al colosului energetic. Planul a fost aprobat săptămâna trecută de către Comisia Europeană. Acest lucru a și fost comunicat administrației Complexului Energetic Oltenia.

De avizul pentru Planul de restructurare depindea acordarea de ajutoare financiare de către stat pentru companie. Suma de care va beneficia Complexul Energetic Oltenia de la stat este de 2,66 de miliarde de euro până în anul 2026. În schimbul asistenței financiare, colosul energetic trebuie să implementeze măsuri pentru eficientizarea activității și pentru decarbonare. Sindcatele din Complexul Energetic Oltenia au solcitat deja șefilor companiei să le prezinte Planul de restructurare și cum va fi pus acesta în operă.

Vor să știe câți angajați vor fi disponibilizați

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea CEO de la Cariera Jilț, a declarat că Directoratul va trebuie să ofere cât mai repede detaliile Planului de restructurare, având în vedere că acestea își vor puneamprenta nu numai asupra societății, ci și asupra economiei județului Gorj.

Se propune închiderea a cinci cariere miniere mari până în 2026. De asemenea, vor mai rămâne tre grupuri energetice. Două vor fi la Termocentrala de la Rovinari și unul la Termocentrala de la Turcen. În Dolj nu va mai exista energie produsă pe bază de cărbune. Conform reprezentanților companiei, vor fi construite două grupuri pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița și 8 parcuri fotovoltaice pe haldele de steril sau pe fostele depozite de zgură și cenușă. Nu în ultimul rând, vor pleca din termocentrale și de la carierele miniere peste 6.000 de salariați.

„Dorim să știm exact care vor fi pașii pe care administrația îi va face în special legat de politica de resurse umane. Sunt oameni care se vor pensiona, oameni care vor fi disponibilizați și personalul care va continua activitatea. Este o companie care influențează activtatea unui județ întreg”, a declarat Ion Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS