6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCabanierii din Rânca au făcut rezerve de apă pentru turiștii din week-end

Cabanierii din Rânca au făcut rezerve de apă pentru turiștii din week-end


Este din nou criză de apă în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Zeci de unități de cazare au rămas din nou fără apă, cu toate că în timpul săptămânii consumul este scăzut, fiind mult mai puțini turiști.

Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca, a declarat că multe din pensiunile și cabanele din zona turistică s-au aprovizionat cu apă de unde au putut. Apa a fost adusă în special din localitatea Novaci.

„Rânca este din nou lipsită de apă. Așa se pregătesc administratorii de pensiuni. Aduc apă în timpul săptămânii pentru a avea în week-end. Nu știu de ce an de an trebuie să se treacă prin acest lucru. Interesant este că problema lipsei apei nu a dispărut cu toate că de doi ani de zile rețeaua este administrată de un alt operator. Problema a rămas. Este nevoie în primul rând de o mai bună organizare pentru a interveni la surse și să fie eliminată gheața, apoi este nevoie de investiții rapide, adică încă un bazin pentru stocare, până când se va propune o soluție mai bună. Nu înțelege nimeni de ce nu se intervine o dată. Este o zonă turistică, iar serviciile de bază nu au cum să lipsească”, a declarat Constantin Pănescu.

Salvamontiștii, mobilizați cu 5 echipe în Rânca

Este de precizat că salvamontiștii gorjeni se vor afla cu efective sporite în week-end la Rânca. Vor fi echipe compuse din minimum 10 salvatori montani. La Rânca este disponibilă non-stop o ambulanță, dar și un cabinet medical în Baza Salvamont Gorj. De asemenea, sunt cabinete medicale la baza pârtiilor M1 și Păpușa.

„O să avem 10 oameni în fiecare zi în Rânca. Sunt 5 echipaje de câte 2 oameni. Pe pârtiile de schi vom avea mobilizate 3 echipe, unul pe ambulanță și unul la Dispecerat și cabinetul medical. Suntem pregătiți să intervenim pe pârtii și în afara acestora, dar sperăm să nu avem ocazia sau să fie cât mai puține evenimente”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

Mii de turiști sunt așteptați la Rânca în week-end. În zonă vor ajunge și echipaje de poliție rutieră, precum și echipaje de jandarmi montani. Și drumarii vor acționa zilnic pe DN 67 C între Novaci și Rânca pentru a menține șoseaua curată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS