9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalele amână achiziția de gaze naturale, în așteptarea prețurilor mai mici

Spitalele amână achiziția de gaze naturale, în așteptarea prețurilor mai mici

Spitalele din județul Gorj își amână achiziția de gaze naturale și energie electrică, în așteptarea unui preț mai bun.

Este cazul Spitalului Orășenesc de la Bumbești-Jiu care a încercat de mai multe ori în ultima perioadă să cumpere gaze naturale. S-a decis în cele din urmă amânarea licitației de achiziție gaze naturale pentru începutul primăverii. Astfel, o nouă încercare de a cumpăra gaze naturale la un preț mai bun este programată pentru data de 4 martie. Suma aprobată este de 846.000 de lei.

„Furnizare gaze naturale necesare consumului propriu la următoarele obiective ale autorității contractante: – Spitalul Orășenesc Dr. Gheorghe Constantinescu Bumbești-Jiu, adresa: Bumbești-Jiu, str.Zorilor nr.1, Județul Gorj, categoria C2 – Ambulatoriu integrat Spitalului Orășenesc Dr. Gheorghe Constantinescu Bumbești-Jiu, adresa: Bumbești-Jiu, str.Zorilor nr.2, Județul Gorj, categoria C1 Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/informații suplimentare în a 11-a zi înainte de data limită stabilită pentru depunerea ofertelor. Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 18”, conform Spitalului Orășenesc de la Bumbești-Jiu. Contractul va fi încheiat pe 12 luni cu posibilitatea de prelungire pe 4 luni.

Facturi mari la Spitalul Județean Târgu Jiu

Unitățile medicale din Gorj au primit deja facturi majorate față de lunile anterioare. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu factura este aproape dublă față de ultimele luni.

„În prezent au fost emise facturile pentru consumul de gaze naturale. Astfel, pentru luna noiembrie 2021 avem de plată 328.931 de lei (termen de comparație cu noiembrie 2020- am avut de plată 205.983 de lei). Luna octombrie 2021- 262.156 de lei (octombrie 2020-119.591 de lei). În luna noiembrie, am avut un consum mai mic, dar au crescut tarifele. În octombrie 2021 un kilowatt costa 0,152 lei, iar în noiembrie 0,269 lei”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS