11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaptopuri recondiționate pentru elevii săraci

Laptopuri recondiționate pentru elevii săraci

Elevii săraci din județul Gorj vor beneficia de laptopuri recondiționate. Gorjenii pot dona echipamente vechi, iar acestea vor fi recondiționate de Asociația Scout Society și donate copiilor săraci. Totul se va desfășura în cadrul unui program cu finanțare europeană.

„Perioada pandemică a fost dificilă pentru o mare parte din populație, iar tinerii nu sunt o excepție. Cea mai mare provocare a fost și continuă a fi accesul la echipamentele TIC și dezvoltarea abilităților digitale absolut esențiale. Pornind de la această problemă – noi, un grup de cinci tineri, prin intermediul Asociației Scout Society am conceput proiectul de solidaritate “Conectivitate digitală pentru tineri”.

Prin intermediul proiectului ne dorim să dotăm 100 de copii și tineri cu oportunități reduse, cu echipamente IT (tableta, telefon, laptop, desktop) pentru a-și putea dezvolta abilitățile digitale și a se integra mai ușor în comunitate (în cadrul instituției de învățământ și ulterior la un loc de muncă). În rezultat, ne dorim să creștem șansele de integrare ale tinerilor cu oportunități reduse din medii defavorizate (inclusiv rurale)”, conform unui comunicat.

Refolosirea echipamentelor vechi

De asemenea, prin intermediul proiectului se promovează și reutilizarea/refolosirea echipamentelor și protejarea mediului înconjurător, deoarece echipamentele IT nu vor mai fi aruncate, dar vor fi recondiționate și distribuite pentru a fi utilizate în continuare.

„În acest sens, vom începe să colectăm echipamente IT care sunt sau nu în stare funcțională. Acestea vor fi recondiționate și distribuite tinerilor în special cu oportunități reduse și din mediul rural. Astfel, dacă aveți acasă un telefon, o tabletă, un laptop sau un calculator pe care nu îl mai utilizați și vreți să îi dați o nouă viață, nu ezitați să ne contactați la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon 0769645994.

Așadar, în următoarea perioadă vom:

  • ajuta copii/tinerii cu oportunități reduse să participe la școală și să-și dezvolte abilități digitale absolut esențiale;
  • contribui la protejarea mediului înconjurător și la promovarea reutilizării/reciclării;
  • promova solidaritatea între tineri dar și între membrii din comunitatea locală;
  • transfera cunoștiințe IT către tineri din medii defavorizate;
  • contribui cu ceva util la viața comunității din domeniul studiat (majoritatea am lucrat cu roboți, studiem/ lucrăm în IT).
    Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Corpului European de Solidaritate și se derulează până la finalul acestui an”, potrivit Asociației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS