10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj2,6 milioane de lei pentru reabilitarea sediului Poliției Locale Târgu Jiu

2,6 milioane de lei pentru reabilitarea sediului Poliției Locale Târgu Jiu

Sediul Poliției Locale din municipiul Târgu Jiu va beneficia de lucrări de reabilitare.

Primăria Târgu Jiu a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea sediului Poliției Locale din zona Pieței 9 Mai. Lucrările vor debuta în primăvară, imediat ce va fi semnat contractul cu o firmă de construcții.

„Lucrarea va fi executată în conformitate cu prevederile documentației tehnico-economice (caiet de sarcini, liste cantități lucrări) întocmite de proiectant și puse la dispoziția executantului. Lucrări de înlocuire tâmplărie, lucrări de demontare ziduri de caramidă, lucrări de fundație, lucrări de zidărie, lucrări la instalațiile electrice, sanitare și termice, lucrări de reparații acoperiș, etc”, conform Primăriei Târgu Jiu.

Poliția Locală, transformată în ultimul an

Poliția Locală Târgu Jiu are sediul într-un bloc de garsoniere al municipalității. Este o clădire veche în care spațiile au fost compartimentate pentru locuințe, nu pentru a găzdui activități administrative sau de altă natură.

Procesul de modernizare va include și o recompartimentare, acolo unde va fi nevoie, astfel încât activitatea să fie îmbunătățită, în special în zonele unde se lucrează cu publicul. Poliția Locală Târgu Jiu a trecut în ultimul an printr-o serie de transformări. A fost transformată în direcție în cadrul Aparatului de lucru al primarului. Prin urmare, directorul Poliției Locale Târgu Jiu răspunde în fața edililor și nu a Consiliului Local, cum se întâmpla în trecut.

O provocare la nivelul Poliției Locale Târgu Jiu a fost legată și de modificarea organigramei. Astfel, peste 30 de posturi de polițist local au fost transformate în agent de pază. Prin urmare, instituțiile din subordinea Consiliului Local și direcțiile primăriei au renunțat la serviciile private de pază și folosesc de anul trecut serviciile de pază ale Poliției Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS