14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Rovinari va beneficia de un ascensor pentru transportul bolnavilor

Spitalul Rovinari va beneficia de un ascensor pentru transportul bolnavilor

Spitalul Orășenesc de la Rovinari va beneficia în curând de un ascensor persoane. O societate de profil se va ocupa de furnizarea, instalarea și punerea în funcțiune a ascensorului persoane de 1.250 de kilograme.

Bugetul pentru achiziție și montaj este de aproape 200.000 de lei. „Obiectul contractului îl reprezintă achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a unui ascensor de 1.250 kilograme în puț existent, în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sf. Ştefan” Rovinari – intrarea principală, corp C.

Valoarea estimată a contractului este de 192.000 lei fără TVA. Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire, cu respectarea termenului limită stabilit de autoritatea contractantă în anunțul de participare simplificat și fișa de date a achiziției la secțiunea I.3 Comunicare din Fișa de date a achiziției, respectiv 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.”, conform Spitalului Orășenesc de la Rovinari.

E nevoie de lift și la Spitalul Motru

De un acensor persoane este nevoie și la Spitalul Municipal din Motru, Unitatea medicală nu este prevăzută cu un ascensor în special la clădirea care găzduiește la etaj Secția Neurologie și o serie de cabinete medicale unde își desfășoară activitatea medici specialiști.

Din păcate, majoritatea pacienților de la Secția Neurologe au probleme locomotorii. Medicul Mihai Moisescu a precizat că a văzut cum unii bolnavi au fost nevoiți să urce în patru labe scările până la saloanele unde erau internați. Așadar, ar fi necesar un ascensor măcar pentru transportul pacienților cu probleme medicale grave. Deocamdată, nu au fost alocate fonduri pentru o astfel de investiție, cu toate că ar fi mai mult decât necesară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS