7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎntre 2.000 și 4.000 de angajați s-ar putea pensiona anul viitor de la CEO

Între 2.000 și 4.000 de angajați s-ar putea pensiona anul viitor de la CEO

Două variante de pensioare sunt luate în calcul de către administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Potrivit lui Daniel Burlan, peședintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, se iau în calcul două variante în cazul în care angajații companiei se vor pensiona mai devreme. Acest lucru ar putea fi posibil în primăvara anului viitor, în cazul în care parlamentul va modifica Legea 197 din 2021 care introduce condiții speciale de muncă pentru salariații companiei energetice. Legea ar putea scădea cu 13 ani vârsta de pensionare.

Prin urmare, angajații CEO care activează în producție ar putea să iasă la pensie la 52 de ani, dacă au o vechime de 25 de ani în domeniul energetic și un stagiu de cotizare de 30 de ani. Vârsta medie a angajaților Complexului Energetic Oltenia este una ridicată. Este vorba de 51 de ani.

Au înregistrat 2.000 de cereri de angajare

Actul normativ pentru modificarea legii 197 din 2021 se află acum la Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat. Daniel Burlan a precizat că legea ar putea fi modificată în două feluri. Într-un prim caz ar putea fi vizate condițiile speciale de muncă de până în 2001. Prin urmare, ar urma să beneficieze de pensionare la 52 de ani un număr de 2.000 de angajați. În a doua situație, perioada de condiții speciale de muncă ar putea fi extinsă după 2001 și până în prezent.

Astfel, numărul pensionabililor se va dubla și ar putea trece de 4.000 de persoane. În acest caz, compania este pregătită să angajeze imediat peste 2.000 de persoane pentru a nu avea probleme în ceea ce privește continuarea activității. Este de precizat la începutul lunii decembrie, administrația Complexului Energetic Oltenia a înregistrat peste 2.000 de cereri de angajare pentru posturi în carerele miniere și la termocentrale. Este vorba de lăcătuși-mecanici, sudori, operatori turbine, electricieni și alte meserii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS