11.2 C
Craiova
vineri, 20 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Polițiștii au confiscat 16 kilograme de articole pirotehnice de la doi minori

Gorj: Polițiștii au confiscat 16 kilograme de articole pirotehnice de la doi minori

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Postului de poliție Bălești, au organizat și desfășurat ieri o acțiune pe raza comunei Bălești, în cadrul Planului de acțiune “Foc de artificii 2021-2022”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un minor, de 17 ani, din comuna Bălești, care deținea la domiciliu său 2 baterii de artificii din categoria F2, precum și 60 articole pirotehnice din categoria F3, achiziționate prin intermediul platformelor online, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cantitatea de articole pirotehnice a fost indisponibilizată

De asemenea, polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că minorul a distribuit o parte din articolele pirotehnice achiziționate unui tânăr, de 18 ani, din aceeași localitate, respectiv 2 baterii de artificii din categoria F2 și 60 bucăți articole pirotehnice, din categoriile F3.

Cantitatea de articole pirotehnice, având o greutate de 16 kilograme, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii nr. 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Roşii umplute cu carne

Ingrediente: 8 roşii potrivite,250 g carne tocată,1 morcov fiert,1 ceapă,1...

ȘTIRI GdS