23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTuriștii, așteptați la schi în Rânca unde stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri

Turiștii, așteptați la schi în Rânca unde stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri

Mii de turiști sunt așteptați în week-end în stațiunea Rânca, din județul Gorj. Stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri în decor și este mai mare pe pârtii, acolo unde s-a acționat cu utilaje speciale pentru amenajarea corespunzătoare.

Câteva mii de turiști sunt așteptați în week-end la schi sau la sanie. De asemenea, a crescut și capacitatea de cazare la pensiunile și la cabanele din Rânca. Potrivit cabanierilor din stațiune, în urma relaxării restricțiilor, a început să crească și numărul de rezervări. „Sperăm să avem parte de vești tot mai bune la final de an și să crească și numărul turiștilor care vin în week-end. De Crăciun sunt mai puține rezervări, iar de Anul Nou vor fi mult mai multe. Vremea este foarte bună și se poate merge la schi fără probleme sau la sanie. Nu sunt multe zone cu zăpadă, dar la Rânca avem dn belșug”, a declarat Constantin Pănescu, investitor din Rânca.

9 utilaje de deszăpezire sunt disponibile pentru Rânca

În momentul de față sunt disponibile 9 utilaje de deszăpezire pentru zona montană Rânca. Un număr de 6 dintre acestea sunt folosite în mod curent pentru curățarea zăpezii de pe DN 67 C, între Novaci și Rânca. În funcție de cât de mult va mai ninge, vor fi trimise pe traseu și celelalte 3 utilaje de deszăpezire. De asemenea, sunt disponibile la Novaci și la bazele din zonă, pregătite să urce la Rânca în cazul în care vor exista solicitări. Secția Târgu Jiu a Drumurilor Naționale are la dispoziție și o autoșenilată care poate interveni în condiții de teren și de vreme foarte grele și chiar pe timp de noapte, dacă va fi vorba de salvarea de persoane. Autospeciala are o cameră cu termoviziune și poate identifica victimele blocate în zăpadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS