29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Anchetă la Spitalul Județean, după ce o pacientă și-a rupt piciorul într-un salon

Târgu Jiu: Anchetă la Spitalul Județean, după ce o pacientă și-a rupt piciorul într-un salon

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a declanșat o anchetă internă, după ce o pacientă și-a rupt piciorul într-un salon.

Este vorba de o femeie care era internată de câteva zile. Femeia ar fi încercat să coboare din patul în care se afla, însă ar fi căzut și și-a rupt piciorul. Nu se știe de ce personalul medical nu se afla în zonă pentru a interveni în cazul în care bolnava avea o problemă. Verificările începute vor lămuri ce s-a întâmplat.

Punctul de vedere al Spitalului Județean Târgu jiu

„Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secția Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secția Boli Infecțioase-Compartimentul ATI Covid. Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, care i-au fost aduse la cunoștiință fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observație acest lucru-prezența unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu.

De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secția Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară și contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat și de a apela butonul de urgență în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat și a mers la baie. A căzut în baia secției, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat și a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secția Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng și echimoze multiple. Managerul SJU Târgu-Jiu a dispus constituirea unei comisii care va verifica acest caz”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS