2.8 C
Craiova
vineri, 28 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjEscape room din fonduri europene la Târgu Jiu pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID

Escape room din fonduri europene la Târgu Jiu pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID

Asociația Scout Society implementează la Târgu Jiu proiectul de parteneriat strategic “Youth Escape – COVID”, împreună cu organizații din Italia (ASSOCIAZIONE CULTURALE EUFEMIA APS), Spania (ASOCIACION DESES 3), Cipru (SYNTHESIS CENTER FOR RESEARCH AND EDUCATION LIMITED), Portugalia (FAJUB – Federação das Associações Juvenis de Braga), Franța (Cap Ulysse) și Turcia (Istanbul University Cerrahpasa).

Proiectul propune realizarea unui escape room și este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+. Viziunea proiectului “Youth Escape – COVID” este de a crea un set de instrumente și metode inovative care vor avea la bază cultura. Scopul acestuia este de a combate efectele negative ale pandemiei COVID-19 în rândul tinerilor din Europa – într-un mod creativ și inovator.

Activitatea va începe în curând

Pentru a atinge aceste așteptări și a realiza rezultatele propuse, partenerii s-au întâlnit la Torino, Italia, în cadrul celei de a doua întâlniri transnaționale. În cadrul reuniunii, reprezentanții organizațiilor au planificat dezvoltarea metodologiei, a ghidului și a setului de instrumente pentru escape-room-ul multimodal, care va putea fi adaptat în funcție de spațiu, numărul de jucători, durata de timp, etc.

„Ce presupune însă de fapt un escape-room? Este o activitate care poate fi jucată de mai mulți participanți. Aceștia sunt izolați într-o cameră care poate simboliza un castel, o corabie de pirați, o piramidă egipteană, o închisoare, o planetă îndepărtată, etc. Participanții trebuie să lucreze împreună pentru a investiga și a rezolva provocările care le vor permite să evadeze într-un timp limitat. Atunci când o echipă intră în cameră trebuie să examineze totul: ce se deschide? ce obiecte sunt ascunse?

Totul este contra timp iar obiectele din cameră sunt indicii care îi ajută pe participanți să continue jocul.

Participanții trebuie să fie foarte atenți la tot ce se regăsește în cameră: un raft de cărți, niște tablouri pe pereți, un covor așternut pe jos, etc., fiindcă acestea pot ascunde informații importante. Pentru a evada cu succes din escape room, participanții trebuie să descopere toate indiciile ascunse, să descifreze anumite coduri și să rezolve provocările. Timpul este limitat pentru a face acest lucru, iar cronometrarea începe imediat ce echipa a intrat în cameră.”, conform unui comunicat.

Escape-room este un joc pentru toată lumea începând de la copii până la adulți, nu există o limită de vârstă. Ceea ce se va modifica în funcție de vârstă va fi doar complexitatea provocărilor. Activitățile din cadrul escape-rooms sunt excelente pentru cele de team-building și colaborare fiindcă încurajează munca de echipă, distribuirea sarcinilor și solidaritatea, iar întregul grup lucrează pentru un scop comun și anume de a evada din spațiul închis în timpul pus la dispoziție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Apelul lui ÎPS Teodosie pentru anularea deciziei de carantinare,...

Tribunalul Constanţa a respins apelul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea...

ȘTIRI GdS