7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajări pe final de an la cea mai mare companie energetică din Oltenia

Angajări pe final de an la cea mai mare companie energetică din Oltenia

Cea mai mare companie din județul Gorj face angajări. Societatea Complexul Energetic Oltenia(CEO) S.A. organizează o acțiune de recrutare de personal calificat, în vederea angajării pe durată de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Colosul energetic are nevoie de electricieni, lăcătuși mecanici, operatori instalații și turbine, excavatoriști și sudori. Posturile vor fi disponibile la cele patru termocentrale, respectiv la Turceni, Rovinari, Craiova și Ișalnița. Este nevoie de personal calificat și la carierele miniere din cadrul UMC Roșia Peșteana, UMC Rovinari, UMC Jilț, UMC Motru și la UPRUM. Cererile se depun până pe 20 decembrie la sediul CEO din Târgu Jiu, strada A.I. Cuza. Relații pot fi obținute la telefonul: 0372.819.756.

Probleme dacă se aplică Legea 197 din 2021

Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, dacă Legea 197 se va aplica la un moment dat, compania se va afla în situața ca într-o perioadă scurtă de timp să rămână fără un număr însemnat de specialiști. Este vorba de peste 3.000 de mineri și energeticieni, conform unei estimări a reprezentanților colosului energetic.

Potrivit lui Ion Rușeț, angajările de personal calificat vor fi realzate pe o perioadă de 6 luni, cu posibiltatea de prelungire pe încă 6 luni. Astfel, încadrarea nu va depăși un an de zile. În cazul în care se va aplica Legea 197 și vor avea loc pensionări se are în vedere menținerea unora dintre specialiștii care vor fi încadrați în luna decembrie a acestui an.

„Este o măsură prevenitivă pentru că am putea să rămânem descoperiți în cazul în care Legea 197 se va aplica și se vor putea pensiona foarte mulți angajați din producție Vor fi însă încadrări pe perioadă determinată, dar nu mai mare de un an. Cei interesați pot afla amânunte direct de la sediul companiei sau de pe site”, a declarat Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS