12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEchipele de salvare montană, suplimentate în zona Rânca

Echipele de salvare montană, suplimentate în zona Rânca

Salvamontiștii vor fi prezenți în număr mai mare în zona montană Rânca. Stațiunea este acoperită de un strat de zăpadă de peste 20 de centmetri.

Pe pârtia din centrul stațiunii este și mai multă zăpadă. Au fost folosite tunurile și consistența stratului de zăpadă este mai bună. Pot fi practicate sporturile de iarnă în condiții normale. Ca urmare a sosirii iernii în stațiune, se așteaptă ca la fiecare final de săptămână să crească numărul de turiști. Așadar, va fi nevoie de un număr suplimentar de echipe de intervenție.

Salvamontiștii gorjeni sunt printre cei mai bine pregătiți din țară și au la dispoziție echipamente de ultimă generație. În stațiunea Rânca sunt deschise două baze ale Serviciului Județean al Salvamont Gorj, precum și un cabinet medical.

Permanență la asistența medicală

Centrul medical din zona turistică montană Rânca asigură asistență medicală de bază 24 de ore din 24 în caz de nevoie.

Programul este stabilt și în funcție de numărul de turiști care se află în același timp în stațiune. În săptămânile următoare, cel puțin de vineri și până duminică, în bazele Salvamont din Rânca va fi suplimentat numărul personalului gata de intervenție, în caz de nevoie.

În sezonul trecut de iarnă la Rânca s-au depășit recorduri cu privire la numărul de turiști care s-au cazat sau care au venit să schieze în zona turistică amintită. Legat de starea drumului care face legătura între Novaci și Rânca, sunt disponibile în momentul de față șase utilaje de intervenție. Potrivit reprezentanților Secției Târgu Jiu a Drumurilor Naționale, la nevoie vor putea fi aduse utilaje din baza Novaci sau din cele mai apropiate baze în care se află utilaje folosite pentru deszăpezirea drumurilor naționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS