16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSindicatele cer creșterea salariului de bază la CEO

Sindicatele cer creșterea salariului de bază la CEO

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia (CEO) solicită, printr-o adresă, creșterea salariului de bază la nivelul companiei.

Leafa ar trebui să fie majorată cu 250 de lei, având în vedere creșterea salariului minim pe economie. În opinia reprezentanților celor patru federații sindicale reprezentative din Complexul Energetic Oltenia, în lipsa unei majorări a salariului de bază ar exista nemulțumiri în rândul personalului calificat care ar fi ajuns din urmă de salariații cu lefuri mici.

Din această cauză s-ar produce demotivarea personalului care activează în producție în momentul de față. Creșterea salariului minim pe economie a fost aprobată deja de către Guvern și se va aplica de la 1 ianuarie 2022. Tot de la data respectivă se cere majorarea salariului de bază la nivelul Complexului Energetic Oltenia, prin încheierea unui act adițional la Contractul Colectv de Muncă.

Vor merge la ITM

Adresa a fost trimisă de sindicate membrilor și președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia. În opinia sindicatelor sunt probleme și de introducerea condițiilor speciale de muncă, respectiv actele adiționale la contractele individuale de muncă:

  • Emiterea actelor adiționale la CIM-uri, ținând cont de prevederile actelor adiționale la CCM, astfel încât drepturile salariaților din actele adiționale la CIM, să nu conțină clauze inferioare celor negociate prin Contractul Colectiv de Muncă al Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., aplicabil;
  • acordarea condițiilor speciale conform CCM aplicabil, fără a fi condiționate de o procedură administrativă;
  • creşterea salariilor de bază din grila de salarizare cu suma de 250 lei, începând cu data de 01.01.2022, tinând cont de creşterea salariului minim dat de HG nr.1071/2021 şi de demotivarea salariaților calificați și înalt calificați, fără această creştere, prin încheierea unui act aditional la CCM, cu aplicabilitate de la data de 01.01.2022;
  • analiza la zi a fondului de salarii al societății, pentru punerea în aplicare a art. 153/CCM, referitoare la distribuirea eventualelor economii.

În situația în care nu se vor respecta prevederile Contractului Colectiv de Muncă al Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., aplicabil, însuşit şi semnat de partea sindicală respectiv Directoratul societății, vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.”, conform adresei. La nivelul CEO sunt peste 11.000 de salariați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS