10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi noi șefi pentru CEO

Doi noi șefi pentru CEO

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor numi în ședința de joi doi noi șefi. Este vorba de numirea a doi noi membri în Consiliul de Supraveghere.

Structura respectivă de conducere are două posturi vacante. Un loc a rămas vacant după încetarea mandatului unuia dintre membri, iar ar doilea este liber după ce Vasile Marin a decis să renunțe la mandatul pe care îl primise la conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), respectiv în Consiliul de Supraveghere al companiei. Acționarii vor dispune încetarea mandatului ca urmare a renunțării la acesta. Ulterior, se va trece la numirea a doi noi șefi în Consiliul de Supraveghere. Se va stabili și durata mandatului. Aceasta va fii de numai 4 luni de zile, cu posibilitatea de prelungire sau nu, în funcție de finalizarea procesului de selecție de șefi în Complexul Energetic Oltenia, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Acționari vor mai stabili cuantumul indemnizației și forma contractelor de mandat.

Consiliul de Supraveghere

Marcoci Alexandru – Presedinte

Vlad Constantin

Georgescu Petre Madalin

Tanasiev Vladimir

Eftenoiu Madalin-Cornel

Directorat

Burlan Daniel – Presedinte

Balasoiu Constantin

Diaconu Pintea Lacramioara

Mitrica Cosmin Ionut

Jianu Gigel

Este de amintit faptul că de ani de zile se apelează la provizorat și la mandate foarte scurte pentru membrii Consiliului de Supraveghere. În primul rând pentru ca tot mai multe persoane să poată fi promovate în conducerea companiei, dar ș pentru că se așteaptă aprobarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026, de către Comisia Europeană. Se dorește ca întreaga echipă de conducere să poată beneficia ulterior de contracte de mandate pe 4 ani, pentru a implementa Planul de restructurare și pentru a-ș asuma toate deciziile legat de acest lucru. Rămâne însă de văzut dacă după noua alianță politică PNL – PSD vor apărea schimbări în Consiliul de Supraveghere și în Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Alte decizii ale acționarilor

Complexul Energetic Oltenia își va majora capitalul social cu ajutorul noilor investiții. Acest lucru va fi aprobat tot în ședința de joi a acționarilor companiei. Directoratul le propune acționarilor să aprobe majorarea capitalului social cu valoarea terenurilor pentru care a fost obținut recent dreptul de proprietate.

Este vorba de suprafețe întinse de teren pe care vor fi amplasate viitoarele investiții ale companiei. Sunt în principal terenurile pe care vor fi construite parcurile fotovoltaice. Nu toate suprafețele de teren avea documente în regulă și nu aveau reglementată atât situația juridică și cadastrală. Pentru noile investiții a fost nevoie să se revizuiască toate documentațiile. Noile investiții sunt prevăzute în Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026. Acesta va trebui să fie aprobat de către Comisa Europeană. Este de precizat că nu cu mult timp în urmă colosul energetic a redus din pierderi printr-o operațiune de diminuare a capitalului social. Diminuarea a fost de un miliard de lei.

Acum acționarii încearcă să majoreze capitalul social cu valoarea terenurilor pentru care a obținut documente de proprietate. Măsura reducerii pierderilor prin diminuarea capitalului social al Complexului Energetic Oltenia nu a fost văzută însă cu ochi buni la nivel local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS