16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCalcule pentru o echipă PNL-PSD la Primăria Târgu Jiu

Calcule pentru o echipă PNL-PSD la Primăria Târgu Jiu

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își face deja planuri legat de noua alianță PNL – PSD care va prelua guvernarea.

Edilul a precizat că ar fi preferat o continuare a colaborării cu USR, având în vedere că actuala alianță este contra naturii. Cu toate acestea, dacă se va ajunge la o coabitare și la nivel local, Marcel Romanescu a declarat că are câțiva social-democrați din Consiliul Local Târgu Jiu pe care ar putea conta, chiar și pentru fotoliul de viceprimar. Potrivit lui Marcel Romanescu, sunt trei aleși locali de la PSD care ar putea să ocupe fără probleme un post de viceprimar.

Este vorba de Marcela Mrejeru, Ciprian Florescu sau Tiberiu Tătaru. Dacă se va ajunge în situația ca PSD să primească un post de viceprimar la Târgu Jiu, cel disponibil va fi cel ocupat acum de Gabriel Coica de la Pro România. Primarul are cuvinte de apreciere la adresa celor trei, însă nu ar colabora sub nicio formă cu Luis Popa sau cu Eduard Lădaru, critici fervenți ai edilului. Cel puțin Luis Popa, consilier local al PSD, a și anunțat că nu este interesat în momentul de față de un post de viceprimar. În rest, Marcel Romanescu a menționat că va accepta orice propunere, dacă se va ajunge ca PSD să primească un post de viceprimar la Târgu Jiu. În momentul de față, PNL se bazează pe o majoritate cu Pro România.

Marcel Romanescu și-ar dori un liberal la prefectură

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că județul Gorj ar trebui să păstreze postul de prefect. Șeful PNL Târgu Jiu a declarat că și-ar dori ca prefectul să provină din rândul liberalilor. Acesta ar continua să colaboreze astfel cu actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, respectiv penelistul Marcel Iacobescu.

Este de amintit că prefecții pot să fie membri de partid. Legea a fost modificată și șefii prefecturilor au voie să facă politică. Se vehiculează însă că PSD ar urma să propună un nou prefect pentru județul Gorj. Este vorba de Liviu Andrei, care a ocupat în trecut postul de prefect de Gorj din partea PDL. Liviu Andrei este de două luni membru al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS