10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieZeci de școli nu au încă autorizația de securitate la incendiu de la ISU

Zeci de școli nu au încă autorizația de securitate la incendiu de la ISU

Cu toate că școala a început de două luni și jumătate mai sunt zeci de unități de învățământ din Gorj care încă nu au obținut autorizația de securitate la incendiu.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, sunt 176 de clădiri care au autorizația respectivă și 306 care nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. De asemenea, sunt în total 44 de unități de învățământ cu personalitate juridică, totalizând 78 de clădiri, care nu dețin autorizația de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj. Dintre acestea, 56 sunt în mediul rural și 22 în mediul urban. În privința autorizației sanitare de la Direcția de Sănătate Publică, doar două grădințe nu au obținut-o încă. Este vorba de două unități din comuna Jupânești, după cum a precizat Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

„Legat de avizul de securitate la incendiu este vorba de clădiri nu de școli cu totul. Fiecare unitate are mai multe imobile în folosință. Nu sunt neapărat clădiri cu săli de clasă sau dedicate procesului de învățământ, ci și alte tipuri de spații. Sunt cele 78 de clădiri care nu au încă avizul de la ISU. Sunt documentațiile depuse la ISU sau sunt în curs de obținere. Primăriile se ocupă de administrarea clădirilor. La avizul de la DSP situația este mai bună. Sunt numai două grădinițe din Jupânești care nu au autorizația sanitară”, a mai spus Dana Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS