12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe construcția celui mai mare parc din Târgu Jiu întins pe 12 hectare

Începe construcția celui mai mare parc din Târgu Jiu întins pe 12 hectare

Începe organizarea de șantier pentru zona de agrement din Cartierul Narciselor din Târgu Jiu.

Săptămâna aceasta va debuta organizarea de șantier și vor fi realizate pichetările necesare acestui lucru, după cum a precizat Marius Ionescu, director executiv în Primăria Târgu Jiu. În cursul săptămânii viitoare va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor pentru care este prevăzut un buget de aproape 3 milioane de euro.

„Lucrarea va fi executată în conformitate cu prevederile documentației tehnico economice ( caiet de sarcini, proiect tehnic, detalii de execuție, etc.) întocmite de proiectant și puse la dispoziția executantului. În conformitate cu PROIECTUL TEHNIC nr. 77/2020, obiectul acestei investiții îl constituie următoarele:- Alei pietonale;- Rezistență;- Arhitectură;- Instalații sanitare;- Lucrări exterioare;- Alimentare cu apă și canalizare interioară;- Instalații termice;- Instalații electrice-rețele interioare;- Loc de joacă;- Statui – procurare și montare soclu;- Organizare de șantier”, conform caietului de sarcini.

Monumente expuse în aer liber

Parcul de agrement se va întinde pe 12 hectare. Spațiile verzi sunt foarte mari, cu 10 hectare de gazon, 2.500 de arbori din specii de valoare, totul dotat cu sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joacă mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru în aer liber de 1.300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi.

„Este un proiect pe fonduri europene pentru că la nivel local nu am fi avut disponibilă o asemenea sumă de 3 milioane de euro. Va fi cel mai mare parc care va fi amenajat în municipiul Târgu Jiu după 1990 și perioada este mult mai îndelungată. Cam 10-15% din totalul parcului va fi rezervat pentru zonele de agrement. Vor fi alei, mobilier urban, amfiteatru, spații de joacă. Va fi o zonă unde familiile vor putea să rămână mai multe ore, să își petreacă timpul liber”, a declarat Marius Ionescu, director executiv în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Va exista și o expoziție în aer liber cu toate monumentele realizate în cadrul simpozionului de sculptură „Constantin Brâncuși”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS