7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCreștere majoră a taxei de parcare la Târgu Jiu

Creștere majoră a taxei de parcare la Târgu Jiu

Consilierii locali analizează vineri, în comisiile de specialitate, majorarea tarifului pentru parcările de reședință. Va fi modificat inclusiv regulamentul privind funcționarea parcărilor dintre blocuri.

Astfel, pentru a beneficia de un loc de parcare într-o parcare de reședință, 24 de ore din 24, prețul propus este de trei ori mai mare decât cel actual.

Este vorba de suma de 360 de lei pe an. Va fi disponibil și al doilea tarif, de 120 de lei pe an, însă locul va fi disponibil doar în intervalul orar 16,00 – 08,00. În rest, oricine va putea să folosească locul respectiv. Locurile exclusive de parcare, de 360 de lei, vor fi marcate cu numere roșii, astfel încât, dacă vor fi folosite de alți conducători auto în afara concesionarului, aceștia vor risca să le fie ridicat vehiculul și vor fi amendați cu o mie de lei.

Noile tarife vor fi aprobate în următoarea ședință a Consiliului Local și vor în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Tot de anul viitor va fi disponibil serviciul de ridicări auto.

Noul regulament pentru parcări și noile tarife s-au aflat în dezbatere publică în ultima lună. Inițiativa îi aparține viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, care a mers într-o vizită de documentare la Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS