23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentrala Rovinari măsoară nivelul de poluare al grupurilor energetice

Termocentrala Rovinari măsoară nivelul de poluare al grupurilor energetice

Una din sucursalele electrocentrale de la nivelul Complexului Energetic Oltenia va măsura indicatorii de poluare în următorul an.

Este vorba de un program privind determinarea pulberilor sedimentabile și nivelului de zgomot la limita din incintă și în zona limitrofă Sucursalei Electrocentrale Rovinari. Măsurătorile respective sunt obligatorii și prevăzute în legislația de profil. Sunt indicatori interni de referință care sunt luați în calcul de către autoritățile de mediu privind marii poluatori.

La nivelul Termocentralei de la Rovinari se va derula un program de măsurători de pulberi și zgomot. Se vor realiza 6 determinări de pulberi și 10 determinări pentru nivelul de zgomot. Buletinele de analiză trebuie să fie eliberate de un laborator acreditat. Toate termocentralele Complexului Energetic Oltenia sunt obligate să facă asemenea analize.

Termocentrala Rovinari se va închide ultima

Este de amintit că Sucursala Electrocentrale Rovinari va fi ultima care își va închide grupurile pe bază de cărbune. Aici vor mai fi păstrate două grupuri energetice după anul 2026. Vor fi în rezervă și puse în funcțiune la solicitarea Dispeceratului Energetic Național, sezonier sau în funcție de situațiile de criză din sectorul energetic. În funcție de noxele emise se calculează și cantitatea de certificate de CO2 care sunt plătite an de an de către Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, măsurătorile respective sunt luate în calcul și la acordarea condițiilor speciale de muncă. Este de amintit că la Termocentrala Rovinari nu sunt prevăzute niciun fel de investiții care să asigure continuitate după încetarea producției de energie electrică pe bază de cărbune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS