-2.8 C
Craiova
luni, 24 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiști în pandemie

Gorj: Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiști în pandemie

Poliţiştii gorjeni sunt în continuare la datorie pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus, acționând zilnic împreună cu reprezentanți ai altor structuri M.A.I., în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Ca urmare a abaterilor constatate în perioada 15-17 noiembrie, poliţiştii au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei.

Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de urmărirea respectării de către persoane/operatorii economici a prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții, precum și pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu 25 octombrie, activitățile polițiștilor integrează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pe 24 ianuarie se închide circulația în centrul Craiovei

Primăria Municipiului Craiova a anunţăat închiderea circulaţiei rutiere pe...

ȘTIRI GdS