10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Bumbești-Jiu încearcă să obțină avizele de securitate la incendiu

Spitalul Bumbești-Jiu încearcă să obțină avizele de securitate la incendiu

Spitalul Orășenesc „Doctor Gheorghe Constantinescu” din Bumbești-Jiu, județul Gorj, încearcă abia acum să obțină avizele de securitate la incendiu.

După ce o perioadă lungă de timp a funcționat fără avizele respective pentru clădirile pe care le are în dotare, unitatea medicală a apelat la serviciile unei firme de specialitate care să întocmească documentația pentru obținerea avizelor de securitate la incendiu pentru corpurile B, C și D.

Documentația va trebui să cuprindă: scenariul la incendiu, proiect arhitectură, proiect DTAC instalație electrică și paratrăsnet, proiect tehnic instalație de limitare și stingere incendii cu hidranți, un proiect pentru instalație de detectare semnalizare și avertizare incendiu. Administrația Spitalului Orășenesc „Doctor Gheorghe Constantinescu” din Bumbești-Jiu a alocat peste 20.000 de lei pentru serviciile de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice.

Clădire veche

Unitatea medicală din Bumbești-Jiu funcționează în clădiri vechi, construite în urmă cu o jumătate de secol. Compartimentarea acestora nu mai corespunde cu legislația actuală.

„Având în vedere, legislația în vigoare, pentru obținerea avizului de securitate la incendiu este necesară întocmirea unei documentații tehnice, referitoare la construcții și instalații, efectuarea unei expertize tehnice pentru cerința esențială securitate la incendiu a clădirii de către un expert tehnic autorizat, respectiv întocmirea scenariului de securitate la incendiu. Expertizarea tehnică în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu, se va elabora pentru clădirea din Str. Zorilor, nr. 1, Bumbesti-Jiu, corpul B și C+D, în care spitalul își desfășoară activitatea.

Potrivit legislației în vigoare, spațiul menționat se încadrează în categoria construcțiilor și amenajărilor care se supun autorizării privind securitatea la incendiu.

În corpurile B, C și D se află Secția Medicină Internă și Compartimentul Pediatrie, respectiv Secția Neurologie și spălătoria. Documentația de proiectare va fi însoțită de referate ale verificatorilor de proiect pentru cerinţa esenţială “securitate la incendiu” și va fi avizată ISU Gorj și va cuprinde : – Proiect arhitectură ( releveu + situația propusă ) – Scenariu de Securitate la incendiu – Proiect DTAC – instalație electrică și paratrăsnet – Proiect PTh + DE – Instalația de limitare și stingere incendii cu hidranți – Proiect PTh + DE – Instalație de detectare , semnalizare și avertizare incendiu – Verificare proiect cerință Cc+ Ci (foc)”, conform Spitalului „Doctor Gheorghe Constantinescu” din Bumbești-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS