10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Fiul judecătoarei Dafinescu din Novaci, condamnat la închisoare cu executare

Gorj: Fiul judecătoarei Dafinescu din Novaci, condamnat la închisoare cu executare

Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din Novaci, a fost condamnat vineri de magistrații din Craiova la închisoare cu executare pentru producerea unui accident rutier mortal.

Fiul președintei Judecătoriei Novaci a fost condamnat în primă instanță, la 4 ani, 6 luni și 20 zile închisoare, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Anul trecut, pe 19 august, Mihai Dafinescu a lovit mortal cu mașina o femeie de 52 de ani din Novaci, care se întorcea acasă de la muncă, însoțită de fiul ei adolescent. Bărbatul a fugit de la locul accidentul și s-a predat a doua zi la poliție.

„Dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare (…) dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare. Dispune contopirea celor două pedepse mai sus aplicate inculpatului și stabilește pedeapsa rezultantă finală de executat pentru inculpatul Dafinescu Mihai, la 4 ani, 6 luni si 20 zile închisoare”, conform Judecătoriei Craiova.

În plus, instanța i-a interzis să mai conducă autovehicule timp de 2 ani de la executarea pedepsei și a menținut măsura arestului la domiciliu. „Constată că latura civilă face obiectul dosarului nr. 23884/215/2021 al Judecătoriei Craiova, în urma disjungerii din prezenta cauză. în temeiul art. 274 alin.l Cod Procedură Penală, obligă inculpatul la plata sumei de 15.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat”, potrivit sentinței Judecătoriei Craiova. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS