13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComplexul Energetic Oltenia plătește mai mulț bani la bugetul de stat în contul salariaților

Complexul Energetic Oltenia plătește mai mulț bani la bugetul de stat în contul salariaților

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor semna săptămâna aceasta Actul Adițional numărul 6 la Contractul Colectiv de Muncă.

La finalul săptămânii trecute a avut loc o nouă o ședință a Comisiei de Negociere. După mai multe ore de negocieri s-a stabilit că nu mai sunt impedimente pentru a nu fi semnat documentul respectiv. Astfel, în cursul zilei de marți liderii din cele patru federații reprezentative vor semna alături de conducerea companiei Actul Adițional prin care sunt introduse condiții speciale de muncă la Complexul Energetic Oltenia.

Peste 9.000 de angajați ai companiei vor beneficia de condiții speciale de muncă. Angajatorul va achita contribuțiile aferente grupei de muncă respective, începând cu jumătatea lunii august. Angajații care nu activează deloc în producție nu vor primi condiții speciale de muncă și nu vor beneficia de reducerea vârstei de pensonare pe viitor.

Continuă și protestele

Continuă la Târgu Jiu protestele minierilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia. Circa 100 de persoane se vor afla în Piața Prefecturii din Târgu Jiu în zilele de 2 și 4 noiembrie, pentru a cere aplicarea Legii 197 din 2021 privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Acțiunea de pichetare a Prefecturii Gorj (zona portdrapel, lângă ieșirea din strada Crișan) este organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie, precum și între orele 17.00-18.00 pe platoul din fața Casei de Cultură din municipiul Motru, organizată de un membru al Sindicatului Mine Energie Jilț-Turceni.

Doar cu certificat și test

Adunările publice în orele solicitate au fost avizate favorabil conform prevederilor legale de către Comisia constituită în baza Legii 60/1991 Republicată, iar organizatorii vor lua măsuri pentru respectarea prevederilor legale în vigoare, limitând numărul de participanți de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Jandarmii gorjeni vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru protecția participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor care ar putea să afecteze climatul de ordine și siguranță publică, vor relaționa prin echipele de dialog cu organizatorii pentru a se asigura măsuri pentru siguranța și sănătatea protestatarilor dar și a celorlalți cetățeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS