8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar 37% dintre angajații CEO sunt vaccinați

Doar 37% dintre angajații CEO sunt vaccinați

Complexul Energetic Oltenia (CEO) ar putea fi pus în dificultate, dacă accesul salariaților se va face în baza noilor restricții din pandemia de coronavirus.

Potrivit conducerii companiei, în momentul de față doar 37% dintre salariați sunt vaccinați. În total sunt 11.000 de mineri și energeticeini la 14 sucursale și subunități miniere. La acestea se mai adaugă sediile administrative din Târgu Jiu. Cel mai mare număr de angajați care nu s-au vaccinat până în momentul de față se regăsesc în sectorul direct productiv. Acest lucru poate genera anumite probleme în cazul în care va fi nevoie de certificate verzi pentru accesul în unități.

Este de amintit că sunt sectoare vitale la Complexul Energetic Oltenia unde nu poate fi oprită activitatea, indiferent de motiv. Este vorba în principal de grupurile energetice care trebuie să asigure cantitățile de energie electrică cerute de Departamentul Energetic Național, dar mai sunt de onorat și contractele bilaterale încheiate de companie. Prin urmare, sunt luate în calcul măsuri privind organizarea personalului, în așa fel încât să nu existe sincope în asigurarea funcționării și a producției de energie electrică.

Peste 100 de angajați sunt în izolare

Peste 100 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt în momentul de față în izolare din cauza coronavirusului. Cei mai mulți sunt infectați cu COVID, dar sunt și situații în care este vorba de contacți ai unor persoane care au fost depistate cu coronavirus. La nivelul Complexului Energetic Oltenia au fost aprobate o serie de măsuri corelate cu legislația privind limitarea răspândirii COVID.

Acolo unde sunt mai mulți salariați în același spațiu se va apela inclusiv la soluția trimiterii, prin rotație, în concediu de odihnă, în cazurile în care acest lucru este posibil. De asemenea, vor fi desemnate persoane care să aibă la dispoziție scanere și care să îi verifice pe vizitatori dacă au certificatul verde sau dacă îndeplinesc toate condițiile pentru accesul în zonele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS