10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘeful CJ Gorj nemulțumit de împărțirea banilor din fondul de rezervă

Șeful CJ Gorj nemulțumit de împărțirea banilor din fondul de rezervă

Președintele Consiliului Județean(CJ) Gorj, Cosmin Popescu, vrea ca Hotărârea de Guvern prin care au fost împărțiți banii din fondul de rezervă la nivel local, să fie anulată de instanță.

În acest sens, Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, se află printre semnatarii unei acțiuni în instanța de contencios administrativ prin care se dorește ca magistrații să constate că demersul guvernului nu a fost unul legal și echitabil. Este de amintit că 11 primării din Gorj nu au primit vreun leu din suma de un miliard de lei împărțită din fondul de rezervă. De asemenea, primarii liberali au fost favorizați la împărțirea fondurilor. Între primăriile care nu au primit fonduri se află și cea de la Motru, unde sunt probleme legat de furnizarea agentului termic pentru populație.

Unii da, alții ba!

Un număr de 11 primării din județul Gorj nu au primit vreun leu din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. Cele 70 de primării din județ au solicitat în total suma de 307 milioane de lei și au primit în total 21,7 milioane de lei. Doar 59 de localități din 70 au primit fonduri, însă în mod diferențiat. Primăria municipiului Motru nu a primit vreun leu, cu toate că este singura din județ care gestionează un sistem centralizat de încălzire a populației. Cele mai mari sume au fost alocate primăriilor conduse de primarii liberali.

Este vorba de 21 de primării care au primit între 400.000 și 800.000 de lei. Consiliul Județean Gorj a primit 4 milioane de lei, Primăria Tâgu Jiu, cea mai mare sumă de bani, 5 milioane de lei. La Târgu Jiu primar este liberalul Marcel Romanescu. Orașele unde sunt primari liberali au primit câte un milion de lei, respectiv Turceni, Novaci și Rovinari. Orașele unde sunt primari PSD au primit câte 100.000 de lei: Tismana, Bumbești-Jiu, Țicleni și Cărbunești. Este de precizat că două comune, Drăgotești și Hurezani, au primit câte 800.000 de lei fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS