15.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 octombrie, 2021
Știri de ultima orăLocalGorjMii de angajați a CEO vor beneficia de condiții speciale de muncă

Mii de angajați a CEO vor beneficia de condiții speciale de muncă

Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă se va reuni vineri la sediul Complexului Energetic Oltenia. Comisia a fost convocată pentru încheierea unui Act Adițional la actualul Contract Colectiv de Muncă. Este vorba de un document în baza căruia vor fi reglementate condițiile speciale de muncă la nivelul personalului direct productiv. Condițiile speciale de muncă trebuie să fie reglementate prin Act Adițional. Ulterior, vor fi semnate și acte adiționale la contractele individuale de muncă. În jur de 8.000 de salariați din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de condiții speciale de muncă în baza Legii 197 intrată în vigoare în luna august a acestui an. De asemenea, pentru condiții speciale de muncă angajatorul va achita contribuții sociale de 8% în loc de 4%. Comisia de negociere se va reuni la sediul companiei, vineri, de la ora 9.00.

Salariații CEO ies din nou în stradă pentru reducerea vârstei de pensionare

Totodată, angajații Complexului Energetic Oltenia ies joi în stradă. Protestul este organizat de cele patru federații reprezentative care solicită aplicarea Legii 197 privind introducerea de condiții speciale de muncă la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Protestul este susținut de Federația Națională Sindicală Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Națională Petrol Energie.

La protest nu vor putea să participe mai mult de 100 de persoane, având în vedere că municipiul Târgu Jiu este în scenariul roșu. De asemenea, protestatarii trebuie să poarte mască și să stea la distanță unii de ceilalți. Nemulțumirea sindicatelor este de Legea 197 aflată în vigoare din luna august nu este încă aplicabilă. Legea nu prevede expres că angajații din producție vor beneficia și pentru activitatea din trecut de condiții speciale de muncă. Așadar, casele de pensii au interpretat legea ca fiind aplicabilă de la intrarea în vigoare înainte.

Astfel, abia peste 25 de ani un tânăr angajat în momentul de față se va putea pensiona la 52 de ani. Cu toate acestea, sindicatele solicită modificarea în regim de urgență a Legii 197 prin intermediul unei ordonanțe de urgență sau a unei noi legi. O nouă lege ar presupune însă mai mult timp. Protestul din Piața Prefecturii va avea loc de la ora 16.00 timp de două ore. În zonă se vor afla și echipaje de jandarmi care vor verifica dacă sunt respectate restricțiile din pandemia de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCM Craiova, la un pas de surpriză! Baia Mare...

Așa cum ne așteptam, SCM Craiova a avut parte...

ȘTIRI GdS