12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJumătate din angajații SJU sunt în continuare nevaccinați

Jumătate din angajații SJU sunt în continuare nevaccinați

La nivelul SJU Târgu Jiu sunt angajate un număr de 1.346 de persoane, dintre care s-au vaccinat cu schema completă (două doze Pfizer sau Moderna și o doză Johnson) 760 de angajați.

Pe categorii de personal este înregistrată următoarea situație:

  • 151 de medici s-au vaccinat (avem un total de 207 medici angajați la SJU),
  • 385 de asistenți medicali sunt vaccinați (total angajați 617),
  • 85 infirmieri imunizați cu schema mai sus amintită (175 total angajați),
  • 19 brancardieri angajați (35 angajați).

Ca și procente avem 73% dintre medici, 62% dintre asistenți, 48% dintre infirmieri și 54% dintre brancardieri. 42% din personalul administrativ este vaccinat, iar alte categorii (pază, curățenie etc) 22%. Per total, 53% dintre angajați sunt vaccinați.

42 de angajați ai SJU s-au vaccinat luni

Un număr de 42 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat luni, în ziua când a fost redeschis centrul de vaccinare din cadrul unității medicale. Menționăm că la acest centru se pot vaccina doar persoanele angajate la SJU Târgu Jiu.

Potrivit coordonatorilor centrului, în prima zi s-au prezentat la vaccinarea cu cea de-a treia doză 11 medici, 19 asistenți medicali, trei infirmiere. De asemenea, au fost imunizate și alte categorii de personal (TESA, fochiști etc). Tot luni, la centru s-a prezentat și o asistentă medicală care s-a vaccinat cu prima doză. Centrul va fi deschis două zile pe săptămână, lunea și miercurea, în intervalul orar 8.00 – 15.00 și a fost amenajat la parterul clădirii SJU Târgu-Jiu de pe strada Progresului.

Medicii coordonatori ai centrului sunt Dr. Constantin Mădălin Dinu, director medical al SJU Târgu-Jiu, și medicul Dumitru Vlăduț, epidemiolog. La intrarea angajaților în SJU se efectuează triaj epidemiologic și, dacă există simptomatologie, se testează PCR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS