17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConstructor pentru proiectul de 24 de milioane de euro destinat modernizării transportului public

Constructor pentru proiectul de 24 de milioane de euro destinat modernizării transportului public

Miercuri sunt analizate ofertele pentru contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de transport public prin troleibuz în municipiul Târgu Jiu.

Este vorba de un proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport în comun la Târgu Jiu. Acesta are la bază un proiect al companiei ELECTROPROIECT SA. Bugetul total are o valoare de 24 de milioane de euro care prevede:

  • achiziționarea a încă 15 troleibuze, dintre care 9 cu autonomie extinsă;
  • reabilitarea rețelei de contact pe o distanță de 13,6 kilometri;
  • amenajarea și modernizarea depoului Transloc;
  • instalarea sistemul „e-tiketing care va permite achiziționarea biletelor prin metode moderne de plată.

Rețeaua va fi extinsă

Este de amintit că sunt în derulare în momentul de față două contracte de achiziție de troleibuze noi. Contractele au fost semnate cu firma Solaris din Polonia. Din primul contract au ajuns la Târgu Jiu 5 troleibuze care vor intra în circulație în perioada următoare. Până la finalul acestui an vor mai fi livrate și restul de 6. Diferența de până la 20 vor ajunge la Transloc Târgu Jiu anul viitor. În condițiile în care va fi stabilit un constructor la licitația de modernizare a rețelei, lucrările vor fi demarate chiar din acest an. Totul va depinde de starea vremii. Sunt însă categorii de lucrări care vor putea fi realizate și în sezonul rece, condiția fiind lipsa ninsorilor și de temperatură. Actuala rețea va fi extinsă până în zona centrelor comerciale din partea de sud a municipiului Târgu Jiu. Este vorba mall-ul din oraș, până la Dedeman. Vor fi montate și stații auto noi, iluminate în mod corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS