22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Se va lucra și în perioada de iarnă la varianta ocolitoare

Târgu Jiu: Se va lucra și în perioada de iarnă la varianta ocolitoare

Constructorul Secol SRL a prezentat o situație a lucrărilor care se execută în prezent pe șantierul variante ocolitoare de la Târgu Jiu. Sunt în funcțiune stațiile de asfalt, sortare și beton și va fi pusă în funcțiune încă o stație de beton, după cum a precizat Sorin Georgescu, manager de proiect Secol România SRL.

„În organizarea de șantier a Secol SRL funcționează deja stația de asfalt cu o capacitate de 160 de tone pe oră. Producem mixtură asfaltică pentru rampele de acces, pentru lucrarea de alertă din zona de vest a variantei ocolitoare. Se va lucra la stratul de bază, după care, în zilele următoare, în funcție de starea vremii, se va trece la așternerea stratului de binder. Mai avem la dispoziție o stație de sortare cu o productivitate de 100 de tone pe oră și o stație de fabricare a betonului cu o productivitate de 60 – 65 de metri cubi pe oră. Vom mai monta în perioada de iarnă încă o stație de betoane.

La kilometrul 14 plus 300 la pasajul peste calea ferată, în zona DN 66 către Petroșani se execută lucrări de consolidare cu piatră spartă, urmând să înceapă de săptămâna viitoare execuția zidurilor de tip macres. Este un pod care are o lungime de 133,2 metri peste o structură metalică. La kilometrul 12 este nevoie de consolidare”, conform managerului de proiect.

Vor lucra toată iarna

Traseul nu se prezintă peste tot în aceleași condiții. De asemenea, anumite lucrări executate de primul constructor au fost refăcute. „Din păcate pe tot traseul nu avem un teren regulat. La kilometrul 9 se execută primul strat al consolidării de 40 de centimetri. Avem o zonă argiloasă care are nevoie de consolidare. La kilometrul 7 plus 600 avem tot argilă care va trebui să fie extrasă pentru că nu se poate construi.

Sorin Georgescu, noul manager de proiect al variante

La kilometrul 6 avem de construit un pod. Se va lucra și pe perioada de iarnă. Nu putem să fim întrerupți decât de intemperii și precipitații în cantități însemnate. La kilometrul 3 Bălești se toarnă deja straturile de mixtură asfaltică. La kilometrul 4 am îndepărtat 2 centimetri din stratul turnat de vechiul constructor. În zona de vest ne-am propus să așternem tot stratul de mixtură asfaltică până pe 15 noiembrie, dacă vremea ne va permite”, a declarat Sorin Georgescu, manager de proiect Secol România SRL.

Bugetul pentru varianta ocolitoare este de peste 200 de milioane de lei

C.N.A.I.R. a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – SECOL ROMANIA SRL.

Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei fără TVA. Traseul are o lungime de 20 km. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile. Durata contractului este de 18 luni. 84 de luni este perioada de garanție a lucrărilor.

Lucrările proiectate constau în construcția a:

  • 19,987 km de variantă ocolitoare (cca. 20 km);
  • 3 noduri rutiere;
  • 2 intersecții giratorii;
  • 1 pasaj peste DN 66;
  • 1 pod peste CF 221 şi râul Amaradia;
  • 1 pod peste râul Jiu;
  • 1 pod peste râul Șușița;
  • 1 pasaj peste DN 67;
  • 1 pod peste râul Amaradia;
  • 1 pasaj peste CF 202;
  • 1 pasaj peste CF 202 şi DN66 (la km 82+750, spre Petroșani);
  • 1 pasaj Centură;
  • 3 pasaje superioare la DJ663A, DJ674A şi DC01;
  • 3 podețe cu L= 5m pentru supratraversarea drumurilor agricole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS