13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalon Național de Fotografie, la Târgu Jiu

Salon Național de Fotografie, la Târgu Jiu

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează joi, 7 octombrie, începând cu ora 16.00, vernisajul Salonului Național de Fotografie în cadrul celei de-a XXXII-a ediţie a Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”.

Evenimentul a fost iniţiat de Teodor Dădălău şi Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Naţional de Imagini Document (fotografie şi film documentar). De-a lungul anilor zeci de artişti (pictori, sculptori, fotografi, creatori de film documentar) din peste 40 de ţări ale lumii au venit la Târgu Jiu pentru a participa la “GORJFEST”.

Ediția din acest a GORJFEST a început în data de 7 septembrie 2021, la Galeria Artcor din Chișinău, cu vernisarea unei expoziții de pictură, grafică, fotografie și sculptură „Columna neamului românesc de la Ștefan cel Mare la Constantin Brâncuși” și se va încheia în data de 30 octombrie 2021 cu vernisarea unei mari expoziții la Târgu Jiu.

Vernisaj și la Banpotoc

Iubitorii de frumos care vor participa la vernisarea Salonului pot vedea și expoziția care a fost vernisată la Chișinău și care acum se află la Sala ”Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, dar și o mică selecție a fotografiilor care au fost expuse anul trecut în cadrul GORJFEST în holul instituției.

Vineri, 8 octombrie 2021, Salonul Național de Fotografie va fi vernisat și la Giardini di Zoe din satul Banpotoc. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează până în data de 30 octombrie 2021 mai multe expoziții la Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Râmnicu Vâlcea, în cadrul Festivalului Artelor Vizuale GORJFEST.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS