14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe reactualizează proiectul tehnic pentru DN 67 B Scoarța – Pitești

Se reactualizează proiectul tehnic pentru DN 67 B Scoarța – Pitești

Compania Națională de Infrastructură Rutieră dorește să reactualizeze DN 67 B care leagă comuna gorjeană Scoarța de localitatea Pitești.

Au fost alocate fonduri pentru un contract de prestări servicii de proiectare reactualizare a Proiectului tehnic conform expertize tehnice actualizate, detalii de execuție, asistența tehnică la obiectivul „Modernizare DN 67 B Scoarța –Pitesti km 0+000 – km 188+200”. Este un drum pe care autoritățile tot încearcă să îl modernizeze și aproape că nu a fost an în care să nu se promită alocarea de fonduri de la bugetul de stat.În afară de mici lucrări de reparații, șoseaua de 188 de kilometri nu a beneficiat de o reabilitare complexă care să asigure condiții normale de trafic pentru conducătorii auto. Atât de mulți ani au trecut de când se tot promite modernizarea DN 67 B, încât este nevoie de reactualizarea proiectului.

Servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport

Obiectivul specific al contractului îl constituie elaborarea reactualizării proiectului tehnic inclusiv a detaliilor de execuție, asigurarea asistenței tehnice. Obiectivul specific al Contractului îl constituie elaborarea reactualizării proiectului tehnic inclusiv DTAC, detaliilor de execuție, asigurarea asistenței tehnice.

„Autoritatea Contractantă solicită Reactualizare Proiect tehnic conform Expertize tehnice actualizate, Detalii de execuție și Asistență tehnică la obiectivul „Modernizare DN 67B Scoarța – Pitești, km 0+000 – km 188+200, urmare a rezilierii contractului nr. 775/19.05.2010, din cauza neîndeplinirii obligațiilor contractuale, antreprenorul fiind în culpă, deoarece nu a transmis proiectul tehnic revizuit în conformitate cu expertizele tehnice actualizate în 2019.

Pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare DN67B Scoarța – Pitești km 0+000 – km 188+200” și punerea acestuia în funcțiune sunt planificate la nivel de Autoritate Contractantă derularea activităților și inițiativelor următoare:

  • elaborarea documentațiilor tehnico-economice faza Reactualizare Proiect tehnic, inclusiv DTAC pentru realizarea obiectivului de investiții, inclusiv verificarea proiectului tehnic de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi pe domenii/subdomenii de construcţii şi specialităţi pentru instalaţii, durată estimată 3 luni;
  • elaborarea detaliilor de execuție – durata estimată 1 lună, după emiterea ordinului de începere a lucrărilor;
  • asistență tehnică: 72 de luni din care durată estimată 36 luni pe durata execuției lucrărilor și 36 luni pe perioada de garanție de bună execuție, după caz”, conform caietului de sarcini.

Licitația pentru serviciile de proiectare și reactualizare a documentațiilor este programată pe 5 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS