20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj39 de milioane de lei pentru achiziția a 15 troleibuze noi

39 de milioane de lei pentru achiziția a 15 troleibuze noi

Primăria Târgu Jiu va cumpăra încă 15 troleibuze noi pentru municipiu. A fost scos la licitație cu fonduri europene un contract de achiziție în două loturi pentru cumpărarea a 15 troleibuze cu o valoare estimată de 39 de milioane de lei.

În data de 3 noembrie este programată deschiderea ofertelor: „Achiziționarea de 15 troleibuze noi cu lungimea de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători : Lotul nr.1 – Achiziționarea a 6 troleibuze normale (fără autonomie pentru operarea pe distanțe semnificative în afara rețelei catenare), cu lungimea de cca 12 m, destinate transportului public urban de călători în Municipiul Târgu Jiu. Lotul nr.2 – Achizitia a 9 troleibuze cu autonomie pentru operarea în afara rețelei catenare, cu lungimea de cca. 12 m, destinate transportului public urban de călători în Municipiul Târgu Jiu, în conformitate cu Caietul de sarcini intocmit de proiectantul SC ELECTROPROIECT SA în cadrul proiectului ,,Reabilitare, modernizare și extindere sistem de transport public prin troleibuz”, cod SMIS 129301, POR 2014-2020, Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Ob. specific 4.1.: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.”, conform caietului de sarcini.

20 deja cumpărate, unul livrat

În cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltării au fost cumpărate deja pentru muncipiul Târgu Jiu 20 de troleibuze. Un număr de 11 troleibuze, în valoare de 6 milioane de euro, au fost cumpărate și trebuie să fie livrate până la finalul acestui an. Până acum a ajuns la Târgu Jiu unul dintre cele 11 troleibuze construite de compania Solaris.

Încă 9 troleibuze noi vor ajunge la Târgu Jiu în cursul anului viitor

Încă 9 troleibuze noi vor ajunge la Târgu Jiu în cursul anului viitor. Al doilea contract de furnizare cu firma Solaris a fost semnat recent. Valoarea contractului este de 5 milioane de euro. Lotul de 9 troleubuze trebuie să ajungă la Târgu Jiu anul viitor. Așadar, se estimează că în maximum un an și jumătate municipiul va avea la dispoziție 35 de troleibuze noi, prevăzute cu toate dotările, inclusiv pentru persoanele cu dizabiltăți.

În paralel se va derula un program de modernizare și extindere a rețelei de transport în comun. Va fi înlocuit firul, unii stâlpi și vor fi construite stații auto noi. În paralel,Primăria Târgu Jiu va închiria autobuze second hand.

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat închirierea a 10 autobuze la mâna a doua pe perioada în care va fi modernizat transportul public din municipiu și nu va mai putea fi folosită rețeaua de troleibuze. Bugetul estimat pentru închirierea vehiculelor este de 250.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS