16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSe deschide Salonul Național de Fotografie din cadrul GORJFEST 2021

Se deschide Salonul Național de Fotografie din cadrul GORJFEST 2021

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează pe 7 octombrie vernisajul Salonului Național de Fotografie din cadrul GORJFEST 2021. Din cauza condițiilor impuse de pandemie salonul este din nou național, la fel ca în 2020, celelalte ediții fiind unele cu participare internațională. Ediția din acest a GORJFEST a început în data de 7 septembrie, la Galeria Artcor din Chișinău, cu vernisarea unei expoziții de pictură, grafică, fotografie și sculptură „Columna neamului românesc de la Ștefan cel Mare la Constantin Brâncuși” și se va încheia în data de 30 octombrie cu vernisarea unei mari expoziții la Târgu Jiu.

În cadrul Salonului național de Fotografie găsim lucrări semnate de George Simulescu din Sibiu, Nicu Jianu din Deva, Marinel Tina și Remus Badea din Craiova, Cornel Vana din Turda, Codruț Duduman din Bacău și gorjenii Romeo Ionete, Gil Diaconescu și Andi Popescu. Tema a fost la liberă alegere, deoarece organizatorii GORJFEST nu au impus niciodată o anumită temă. Fiecare artist expune fotografia care îl reprezintă cel mai bine.

Expoziție la Chișinău

În paralel cu această vernisare a Salonului național de Fotografie, poate fi vizionată și expoziția care a fost vernisată la Chișinău, care acum se află la Sala Florin Isuf a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, dar și o mică selecție a fotografiilor care au fost expuse anul trecut în cadrul GORJFEST în holul instituției.

Vineri 8 octombrie 2021 Salonul național de fotografie va putea fi vernisat și la Giardini di Zoe din satul Banpotoc, acolo unde încă este expusă o parte din ediția de anul trecut a GORJFEST. Mai trebuie precizat că Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj are în acest moment încă la Salina Turda expoziţia de fotografie ,,Minunate poveşti româneşti”, care cuprinde peste 70 de lucrări.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează până în data de 30 octombrie mai multe expoziții la Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS