15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA fost modernizat drumul județean către Casa Memorială „Ion Popescu Voitești” din Bălănești

A fost modernizat drumul județean către Casa Memorială „Ion Popescu Voitești” din Bălănești

Consiliul Județean Gorj a fost modernizat drumul județean către Casa Memorială „Ion Popescu Voitești” din Bălănești. Cele două obiective sunt în portofoliul de proiecte aferent Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Gorj 2021-2027.

Sunt două din obiectivele de investiții care beneficiază de alocări financiare la acest capitol bugetar și se referă la: modernizarea parțială a drumului județean 665A ce traversează comuna Bălănești și restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești”, situată pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale. Pentru acestea, au fost contractate lucrări a căror valoare totală se ridică la suma de 8.025.988 lei.

„Astfel: referitor la obiectivul de investiție ,,Reabilitare drum județean 665A, km 1+650 – km 3+650, comuna Bălănești, județul Gorj”: În data de 23.09.2021 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor executate în baza contractului nr. 9604 din 24.07.2020, încheiat între Județul Gorj – persoană juridică de drept public, prin Consiliul Județean Gorj, și S.C. ZOOM GSM S.R.L. Valoarea lucrărilor executate a fost de 4.953.930,15 lei cu T.V.A., principalele intervenții constând în: Construire pod nou la km 2+853; Reabilitare sistem rutier pe o lungime de 2 km (km 1+650-km 3+650); Amenajare drumuri laterale; Execuție accese la proprietăți; Execuție stații pentru mijloacele de transport în comun; Execuție parcare; Execuție dispozitive de preluare și evacuare ape pluviale (șanțuri betonate, podețe transversale drum și podețe transversale drumuri laterale); Execuție marcaje longitudinale și transversale.”, conform Consiliului Județean Gorj.

Face legătura cu un monument istoric

Tronsonul de drum reabilitat facilitează accesul către Casa Memorială „Ion Popescu-Voitești”, monument istoric, înscris în Lista Monumentelor Istorice (2015) – județul Gorj. Pentru acest obiectiv de investiție a fost emisă autorizația de construire 18 din 22.09.2021, urmând etapa de predare a amplasamentului pentru organizarea lucrărilor de șantier. Demararea execuției lucrărilor va avea loc la începutul lunii octombrie.

Valoarea totală a contractului de execuție a lucrărilor este de 3.072.058, 20 lei cu TVA, din care 78.135,40 lei – proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, iar 2.993.922,80 lei – execuție lucrări. Conform caietului de sarcini, sunt prevăzute intervenții cu caracter general atât la Corpul C1 (Casă), cât și la Corpul C2 (Anexă), cum ar fi: reparații soclu din zidărie de piatră, decopertare tencuieli și adâncire rosturi zidărie; înlocuire grinzi și elemente din lemn ale șarpantelor deteriorate; desfacere și refacere tencuieli interioare; desfacere și refacere pardoseli cu piatră naturală, mozaic și gresie; realizare de finisaje; montarea tâmplăriei din lemn stratificat cu păstrarea dimensiunilor, formei și decorațiunilor; reamenajare grupuri sanitare; amenajare grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; mobilare băi cu obiecte sanitare.

„Pe lângă lucrările de consolidare – restaurare vor fi montate instalația electrică, instalația sanitară, instalația de paratrăsnet și de împământare, instalația de încălzire (cu pompe de căldură), aer condiționat și de ventilare. În cadrul obiectivului de investiție se vor realiza amenajarea peisagistică a spațiului verde aferent imobilului, zone de recreere și un loc de joacă pentru copii. Durata de execuție este de 24 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, contractant fiind Asocierea S.C. ORNIS PROD SRL și S.C. CARDIUM 7 SRL.”, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS