20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn milion de lei pentru cărbune și păcură la UATAA Motru

Un milion de lei pentru cărbune și păcură la UATAA Motru

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru va beneficia de suma de un milion de lei din partea municipalității.

Banii vor fi folosiți pentru a pregăti unitatea pentru perioada sezonului rece. Potrivit primarului din Motru, Cosmin Morega, cea mai mare parte a banilor va fi folosită pentru cumpărarea de combustibil. Este vorba în principal de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, dar și de păcură folosită pentru pornirea cazanului utilizat pentru prepararea agentului termic.

De precizat că în ultimii ani Complexul Energetic Oltenia a livrat cărbune către UATAA Motru numai cu plata în avans a combustibilului. De asemenea, în funcție de nevoi administrația Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru va putea utiliza fondurile primite și pentru plata unor taxe sau chiar pentru asigurarea salariilor.

Așteaptă bani de la Guvern

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru are probleme financiare majore și pentru că nu a achitat certificatele de CO2 pe ultimul sezon de iarnă, dar și pentru că populația nu își plătește facturile pentru apă caldă și căldură. Ar fi bani, dacă societatea de utilități ar reuși să crească încasările și să recupereze măcar o parte a debitelor care depășesc 18 milioane de lei.

Nu se știe însă dacă suma de un milion de lei venită la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru de la Consiliul Local va fi suficientă pentru întreg sezonul de iarnă. Autoritățile locale încă așteaptă un ajutor de la bugetul central. Am alocat această sumă de bani pentru combustibil și ce cheltuieli vor mai avea în perioada următoare. Noi sperăm că, până la urmă, vor apărea și banii de la Guvern pentru subvenția la gigacalorie și pierderile induse. Nu putem să lăsăm populația fără căldură la iarnă”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS