16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu

O parcare de o mie de locuri va fi amenajată la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu va prelua un teren de la Hidroelectrica unde se intenționează amenajarea unei parcări de mari dimensiuni.

Terenul are o suprafață de 4 hectare și este situat în partea de sud a municipiului Târgu Jiu, în zona supermarketului Kaufland, peste râul Jiu. Aici există un teren disponibil unde ar putea fi amenajată o parcare de peste o mie de locuri și unde ar putea să fie aduse foarte multe mașini care ocupă locuri de parcare în municipiu și care sunt folosite foarte rar de către proprietari. Se va avea în vedere și introducerea unor taxe de parcare modice pentru a avea și încasări la bugetul de stat.

Potrivit conducerii Primăriei Târgu Jiu, este nevoie ca Hidroelectrica să aprobe o hotărâre pentru ca terenul respectiv să fie transferat în patrimoniul privat al municipiului Târgu Jiu. Acest lucru nu ar urma să se facă în mod gratuit. Prin urmare, va fi necesar un studiu pentru evaluarea suprafeței de teren și stabilirea unui preț pe care autoritățile locale îl vor plăti pentru terenul pe care vor să îl preia pentru amenajarea cele mai mari parcări de pe raza municipiului.

Dezbatere publică pentru un nou regulament

Noul regulament pentru administrarea parcărilor de pe raza municipiului Târgu Jiu va fi supus unei dezbateri publice. Municipalitatea vrea să modifice modul în care sunt administrate parcările de reședință, considerând că aceasta este una dintre prioritățile de pe agenda locală și nu construirea de noi parcări în zonele cu probleme.

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat însă că orice decizie va fi luată se va face numai după consultarea cetățenilor care folosesc locurile de parcare de pe raza municipiului. În municipiul Târgu Jiu nu au mai fost construite în ultimii ani parcări mari, cu excepția celei pentru marii transportatori, în zona Cimitirului Municipal. Se mai are în vedere de construirea unei parcări în fața Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, din centrul orașului și a alte parcări în zona Super 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS