14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiectul pentru Centrul Infotrafic de la Târgu Jiu

Proiectul pentru Centrul Infotrafic de la Târgu Jiu

Proiectul pentru Centrul Infotrafic de la Târgu Jiu este finalizat și va trebui să fie la dispoziția autortăților locale.

Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, este vorba de un proiect care va ajuta la realizarea unei investiții de 8 milioane de euro, fonduri europene. Centrul va fi amenajat în zona de sud a orașului, într-o fostă centrală termică. Din centrul respectiv vor fi monitorizate toate străzile din municipiu.

Conform proiectului, Centrul Infotrafic prevede: un centru de comandă și control dotat cu o platformă de comunicații de mare viteză, de ultimă generație. Va exista un sistem de prioritizare a transportului public și un sistem de informare a călătorilor care va funcționa atât la nivelul vehiculelor și stațiilor, cât și în mediul online prin aplicația mobilă pentru informarea călătorilor. În plus, va fi implementat un sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței și un sistem de e-ticketing care va permite achiziționarea biletelor online, dar și asigurarea altor metode de plată rapide.

Reamenajarea intersecțiilor

Proiectul mai vizează reamenajarea a 38 de intersecții de pe raza municipiului. Vor fi 47 de stații de călători echipate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, dar și camere video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație.

„În total vom avea 35 de mijloace de transport în comun înrolate în sistemul de e-ticketing și 5 mijloace de transport echipate cu sistem e-ticketing. „Este un proiect extrem de important pentru Târgu Jiu, mai ales că este interconectat cu alte două proiecte de care va beneficia orașul. Este vorba, în primul rând, despre modernizarea iluminatului public, care prevede, printre altele, asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC. Va fi permisă monitorizarea tuturor zonelor de risc, de la parcuri, zone periferice și până la unități de învățământ.

Dispeceratul va cuprinde unități mixte formate din reprezentanți ai Poliției Locale, Poliției Rutiere și primăriei, pregătite să intervină foarte rapid pentru rezolvarea problemelor. Al doilea proiect cu care INFOTRAFIC este interconectat, este cel referitor la modernizarea transportului în comun și care cuprinde sistemul e-Tiketing și cel de monitorizare video a stațiilor de călători”, conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS